Slovenija
15 ogledov

Vojna Lisec : Ocvirk

Župan Srečko Ocvirk in kandidat Tomaž Lisec se prepirata o občinskem bogastvu. ( Žurnal24 main
Predvolilna prerekanja. O (pre)zadolženosti občine, zavajanju in lažeh.

“Ko bo Ocvirk transparentno prikazal dejansko finančno stanje občine, pa naj operira z besedo laž,” se je na izjavo župana Srečka Ocvirka, češ da zavaja javnost, odzval županski kandidat Tomaž Lisec. Ob predaji bonov v dobrodelne namene je Lisec namreč dejal, da bo novemu županu težko voditi občino, ker je zadolžena za deset milijonov, kar znaša približno 600 evrov na 
občana.

Zadolževanje
Odgovor župana. “Ob sprejemu proračuna je bilo sklenjeno, da se bo občina zadolžila za dober milijon, to pa se bo zgodilo ob koncu leta. Od svetnikov bi pričakoval, da prebirajo dokumete in sklepe spoštujejo.”

 

“To je laž”
“Izjava je laž in ne temelji na podatkih, temveč gre za zavajanje,” je Liščev očitek o prezadolženosti označil župan in županski kandidat Ocvirk. Javnosti je ponudil finančno situacijo iz konca lanskega leta. Iz nje je razvidno, da je imela občina v tistem obdobju dobrih pet milijonov dolgoročnih obveznosti in slabih pet milijonov neplačanih odhodkov. “Lahko zagotovimo, da je proračun občine solventen, torej tudi likviden,” trdi župan.

Dejansko stanje
“Župan pravi, da je treba ločiti dolgoročno zadolženost od tekočih dolgov, a občina je dolžna svoje odprte obveznosti v vsakem primeru poravnati,” odgovarja Lisec. Župana poziva, naj predstavi trenutno finančno situacijo. “Naj pojasni, ali je v dveh letih, odkar vodi občino, povečal ali zmanjšal zadolženost in za koliko, saj podatki kažejo, da se je samo v zadnjih šestih mesecih lanskega leta občina zadolžila za poltretji milijon,” je neizprosen Lisec.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.