Slovenija
21 ogledov

Vojna v Libiji grozi Stožicam

Športni center Stožice bo svojo spletno stran dobil (šele) naslednje leto, pravi Žurnal24 main
Stožice imajo zaradi vojne v Libiji težave. Vojna v Libiji preprečila podpis pogodbe o dokapitalizaciji Grepa.

Odkar je izbruhnila vojna, imajo Stožice težave z denarjem pri gradnji komercialnega dela, saj morajo banke urediti financiranje, je za Finance povedal ljubljanski župan Zoran Janković.

Težava je v tem, da bankirji rešujejo Grep pred stečajem z dodatnim posojilom, namesto da bi ta našel lastna sredstva. Pred črpanjem zadnje, 15-milijonske tranše sindiciranega posojila bi moralo omenjeno podjetje zagotoviti dokapitalizacijo za najmanj 15 milijonov evrov, a se to ni zgodilo.

Podpis pogodbe o dokapitalizaciji Grepa s 30 milijoni evrov je po pisanju Financ preprečila vojna v Libiji. Drugega investitorja pa še ni, zato Janković pričakuje, da bodo zagato rešili bankirji.

Banke, ki so Grepu že nakazale sto milijonov evrov, so se po informacijah Financ že odločile, da bodo Grepu ob zadnji, 15-milijonski tranši posojila dale dodatnih 15 milijonov evrov namesto lastnih sredstev lastnika Grepa za dokapitalizacijo.

A vse skupaj naj bi se zapletlo, saj naj bi nadzorniki SID pred izplačilom 30 milijonov evrov postavili dodatne zahteve, s katerimi bi zavarovali vložek SID v Stožice.

Kakšni so pogoji, ni znano, a denar naj bi bil po neuradnih podatkih kmalu nakazan, še pišejo Finance.

Komentarjev 2
  • nergač 09:51 31.avgust 2011.

    kolikor jaz vem, finančna konstrukcija ni bila nikoli zaključena in Libija je bila le na koncu kot rešilna bilka -ali fatamorgana, ki bi lahko rešila zavoženi megalomanski projekt. Zdaj bo pa Libija kriva, da so se fantje zakalkulirali? Ja, seveda ...prikaži več pa še malo Alžirija, ker skriva Gadafija, pa Saudska Arabija, ker jih projekt ne zanima, krivi so pa tudi Kitajci, ki vse naredijo bolje in ceneje itd. Samo glavni veliki vodja tega projekta ni nič kriv, kot ugotavlja tale moj predhodnik. Njega bomo pa za nagrado dobili za premierja. Ah, saj nam ni pomoči!

  • maneken 08:20 31.avgust 2011.

    zakaj moram za mega projekte (ki jih jaz imenujem lopovščine in kraja) tega velikega ljubljanskega poslovneža zdaj, na koncu plačevati jaz, ki si denar pošteno služim v službi, ne pa z malverzacijami in podmiznimi igricami kot tale na sliki zgoraj. ...prikaži več Zdaj naj pa pride še za premiera, da bo še celo državo zavozil, kot je do sedaj še vse te svoje projekte...Ta veliki poslovnež, "specialist za zemljišča" in ostalo...