Slovenija
16 ogledov

Vojna za parkirnino

Zapornice v BS3. Manj jih bo dobilo dovolilnice, več jih bo plačevalo v Stožicah, pravi stanovalka BS3.

Le stanovalci, ki imajo v BS3 prijavljeno stalno prebivališče in so lastniki avtomobila, bodo dobili dovolilnico za parkiranje. To je eden od pogojev, ki ga je Mestna občina Ljubljana (MOL) postavila, da bo sploh reševala težave s parkiranjem v BS3. Cilj ljubljanskega župana Zorana Jankovića je, da bo s takšnim omejevanjem dostopa več zaslužil s parkiranjem v garažni hiši v Stožicah, meni stanovalka BS3.

Za zdaj zasedena polovica
Stanovalci bodo za dovolilnico namreč plačali sto evrov na leto, medtem ko je treba za parkiranje v garažni hiši v Stožicah odšteti 50 evrov na mesec. Do zdaj so podpisali 149 pogodb, vlog za najem parkirnega prostora pa so dobili približno 190, je v petek povedala Darja Pungerčar iz Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice. Okoliškim stanovalcem so v začetku oktobra sicer ponudili 300 parkirnih prostorov.

100 evrov na leto bodo stanovalci BS3 plačali za parkiranje znotraj zapornic, v garaži v Stožicah pa 50 evrov na mesec.

Stanovalka je ob tem izpostavila, da je koordinacijski odbor za parkiranje v BS3 sprejel sklep, da bi morali dovolilnice prejeti vsi, ki imajo v soseski prijavljeno stalno prebivališče in imajo avtomobil v lasti ali uporabi ter lahko to formalno dokažejo, poleg tega pa vsi etažni lastniki, ki nimajo avtomobila in prijavljenega stalnega prebivališča v BS3.

Sogovornici se tudi ne zdi pošteno, da morajo plačati sto evrov za parkiranje na svojem zemljišču, če daljinski upravljalnik stane okoli 30 evrov. Na njeno pritožbo je Irena Razpotnik, načelnica oddelka za gospodarske dejavnosti in promet MOL, med drugim odgovorila: “Ne vem, zakaj ste stanovalci BS3 tako kritični na vsako dobronamerno potezo. Morate vedeti, da ureditev parkirišč ni obveza MOL. Če boste županu poslali zahtevo, naj se zadeva na Puhovi ulici ne ureja na predlagan način, bom to z veseljem sprejela, saj to pomeni eno usklajevanje s stanovalci manj.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.