Slovenija
22 ogledov

Vojna zaradi parkirišč

Takole, z verigo, je za zdaj zaprto parkirišče v kleti novega Mercatorjevega cen Žurnal24 main
Modra cona. Na Kardeljevem trgu parkiranje nič več zastonj. Nekateri navdušeni, drugi mahajo s peticijo.

“Nekaj čez 500 podpisov je že na peticiji proti uvedbi modrih con. Garaže, za katere bi zdaj občina rada zaračunavala parkirnino, pa so naše,” pravi bralec iz Velenja (ime hranimo v uredništvu). Razloži, da parkiranje v Mestni občini Velenje (MOV) brez plačila po novem letu ne bo več mogoče. “Sploh pa je prejšnji župan obljubljal, da bomo lahko brezplačno parkirali v parkirni hiši novega Mercator centra. Ta stoji že mesec dni, parkiranje pa je tam možno samo v času, ko je center odprt,” še pravi.

Le osem evrov
“Povsod po Sloveniji občine urejajo parkiranje, ne vem, čemu ne bi tega uredili tudi mi. Ne nazadnje osem evrov na leto, kolikor naj bi odšteli za prvi avtomobil, res ni velik strošek,” nam zaupa Zeljko Šaš, eden od stanovalcev na Kardeljevem trgu, na katerem bo po novem letu uvedena modra cona. “Pošteno povedano se tudi jaz strinjam s tem, saj nekateri avtomobile puščajo povsod in je bil kaos včasih nemogoč, garaže pa so v lasti MOV. Če niso, naj stanovalci pokažejo papirje. Pa jih ne bodo, ker jih nimajo,” nam pove Nino Beharčič, prav tako s Kardeljevega trga.

Še bo trajalo
“V pogodbo ob prodaji zemljišča za Mercator smo zapisali, da mora investitor (Tomaž Ročnik, op. p.) nadomestiti prejšnjih 180 zunanjih parkirnih prostorov s parkirišči v garažni hiši. Trenutno se dogovarjamo za prevzem, pregledujemo in izmenjujemo dokumentacijo ter se pogajamo za ceno, kar bo trajalo še nekaj časa,” za Žurnal24 pojasni podžupan MOV Srečko Meh.

Na vprašanje, ali investitor občino s ceno izsiljuje, Meh odgovori: “Seveda. To je njegova legitimna pravica, mi pa zahtevamo predložitev kalkulacije stroškov, da se bomo lahko pogajali naprej.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.