Slovenija
471 ogledov

Vojniča odnesla (tudi) hči

Čedomil Vojnič Barbara Milavec
Hoteli Bernardin. Spremembe v vrhu zaradi slabih rezultatov in nepotizma.

"Tako ni šlo več naprej, lani so imeli zelo dober, tako rekoč rekorden obisk in zelo slabe rezultate. In še to z njegovo hčerjo Morano ... Vse skupaj je preveč vplivalo na posel. Nadzorniki so bili soglasni, da je potrebna zamenjava, in na koncu je bil sklenjen sporazum. Čedomil Vojnič je sicer imel pogodbo do konca leta, zdaj pa ostaja na funkciji svetovalca," dogajanje na seji nadzornikov v začetku tedna povzema sogovornik, ki ne želi biti imenovan.

Po dveh desetletjih je Vojniča na čelu Hotelov Bernardin doletela zamenjava. Največje hotelsko podjetje na Obali začasno vodita Antonija Pirc (kot predstavnica Save, ki je skoraj desetinski lastnik) in Andrej Laznik (v imenu NFD, 60-odstotnega lastnika Bernardina).

Tem potezam naj bi v določenem času sledilo “sinergijsko povezovanje” Save, največjega turističnega podjetja v državi, in Hotelov Bernardin.

V 23-letnici spoznal vodjo

Vojnič je, kot smo pisali lani spomladi, svojo hčer zaposlil kot tretjega človeka turistične družbe, ki jo je vodil, in sicer kot pomočnico izvršnega direktorja za operativo.

Morana Vojnič je končala študij na IEDC, poslovni šoli na Bledu, fakulteti za podiplomski študij menedžmenta. Že njeno dveletno delo prek študentske napotnice, ko je še študirala medicino, pa je med zaposlenimi v tej obalni turistični družbi povzročilo precej nezadovoljstva. Očitke o nepotizmu je Vojnič zavračal z razlago, da lahko na podlagi svojih izkušenj prepozna, izbere in vzgoji najboljše kadre. Njegova hčer naj bi imela s 23 leti vse odlike vodje.

Zaradi tega kadrovanja in njenega obnašanja v službi naj bi družbo zapustilo kar nekaj ljudi; tisti, ki so odšli, razlogov svojega odhoda in nepotizma niso želeli komentirati.

Naslednik ne komentira

Laznika smo zato med drugim vprašali, ali bo Vojničeva obdržala funkcijo, ki jo je dobila pod svojim očetom. “Ne komentiram,” je bil kratek Vojničev naslednik.

Komentarjev 6
  • duleduxx 16:47 13.marec 2012.

    Jaz prvič slišim da je Bernardin v bankrotu.Lepo ste do zdaj to skrivali,prvo ste skinuli študente samo vidim ni pomagalo še vedno je minus ogromen.Se je začelo grabit z obema rokama pa ko je zmanjkalo gremo v bankrot.Bando pokvarjena,lahko vas ...prikaži več je samo sram.Vzeli ste pod sabo ostale hotele (San Simon,Salinera,Metropol) samo niti oni niso mogli delat z tolkim plusom da vas potegnejo iz dreka.Če imate vsaj malo časti in obraza zginite stran in pustite da nekdo šolan in sposoben proba popravit vse kaj ste zajebali.Pa vidim da je aktualno kje kdo dela.Jaz ne delam v Bernardinu samo pa imam dosti prijateljov ki garajo v vašem hotelu za minimalec.SRAMOTA !!!!

  • violeta 12:22 13.marec 2012.

    ne, draga Morana, nisem nikoli delala v hotelih Bernardin, kar pa ne pomeni, da nič ne vem o tem. Moje delo je pomoč delavcem v stiski in ogromno jih je bilo iz hotelov Bernardin, želite, da še to kar so ...prikaži več mi povedali oni pride v javnost? Mislim, da ne, tako, da prosim ne me uvrščati v "tip delavca", ker nimate pojma kaj pišete. Vsa vaša sposobnost in uspešnost se kaže v besedi "debili". Sploh veste kaj oziroma kdo je debil.

  • Don_Backy 07:42 12.marec 2012.

    mojcapotica je Morana Vojnič sicer, celoten vodstveni kader je gnilo nesposoben in ga bo treba nujno zamenjati.