Slovenija
40 ogledov

Vojska s prodajo orožja zaslužila dober milijon

Vojak Saša Despot
Ministrstvo za obrambo je z današnjo dražbo presežnega pehotnega orožja in opreme zaslužilo dober milijon evrov.

Vojska oziroma ministrstvo za obrambo je na javni dražbi, kjer so prodajali sklope orožja in opreme (torbice za orožje), zaslužila 1.179.960 evrov. Iz ministrstva so sporočili, da je "bila dražba uspešna", saj sta se za nakup orožja prijavili tuji podjetji, in sicer češka STV Group, a. s., in avstrijski Limex GmbH. Za pehotno opremo pa ni bilo zanimanja.

Prvi in tretji sklop orožja - v prvem je bilo 2485 kosov, v tretjem pa 3792 kosov - je kupilo podjetje Limex GmbH, pehotno orožje iz drugega sklopa - 2540 kosov - pa podjetje STV Group, a. s. Izklicna cena za vse tri sklope je bila 1.149.960, torej le nekaj tisočakov višja od iztržene.

Pogodbo bo ministrstvo s podjetjema sklenilo z najugodnejšima dražiteljema v roku 15 dni po končani javni dražbi oziroma za sklop 3 po pridobitvi EUC oziroma uvoznega dovoljenja ali potrdila oziroma po izpolnjenih vseh pogojih za sklenitev.
Komentarjev 8
  • kapibara 08:48 25.maj 2016.

    Torej vojska z orožjem zasluži 2X : Prvič, ko ga kupi z NAŠIM denarjem in drugič, ko to orožje proda in OBDRŽI denar..

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 00:58 25.maj 2016.

    Super, naslednje poročilo o pomanjkljivi opremi vojske bo evforično ( beri: premalo naročanja za breztrueden keš za posrednike ). Pri prejšnjem je Pahor še premal panike zganjal. Zdej mu morjo lobiji s svojimi mrežami in prodajami pomagat zato da bo ...prikaži več spet delo in mastno služenje za posrednike. Jupi. Priskledniki se že veselijo, ker jim taktika uspeva.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 00:55 25.maj 2016.

    Super, naslednje poročila Pahorja bo evforično o pomanjkljivi opremi vojske ( beri: premalo naročanja za breztrueden keš za posrednike )