Slovenija
36 ogledov

Volilci so ga odslovili, tožilstvo bi ga pa kaznovalo

Stanislav Žagar zanika, da bi šel na zasebno pot na službene stroške. (Foto: BOB Žurnal24 main
Medvoški župan zanika, da bi z izletom za svetnike na Dunaj in v Benetke oškodoval občino.

Stanislavu Žagarju, trenutno še županu Medvod, bodo 21.novembra začeli na ljubljanskem okrožnem sodišču soditi zaradi domnevnega oškodovanja občine za dobrih 4.500 evrov v letih 2007 in 2008.

Žagarju so danes na sodišču sicer ponudili, naj sam prizna krivdo in se v zameno s tožilstvom pogodi za kazen, a vztraja, da svojega županskega položaja ni zlorabil in da zato ni kriv.

Malo na Dunaj in malo v Benetke

Žagar se mora na sodišču zagovarjati zaradi domnevne zlorabe položaja. Maja 2007 in maja 2008 naj bi si 37 oziroma 40 občinskih svetnikov privoščilo enodnevni turistični izlet na Dunaj oziroma v Benetke, vse stroške pa naj bi neupravičeno krila občina, kar naj bi dovolil prav Žagar.

"Pri tem pa je vedel, da gre pri enodnevnih izletih za turistične izlete, ki se ne morejo plačevati iz postavke občinski svet - materialni stroški in je kljub temu odredil, da so se stroški za turistične izlete črpali iz občinskega proračuna za leti 2007 in 2008, čeprav se niti v splošnem niti v posebnem delu proračuna ne predvideva porabe proračunskih sredstev za tovrstne namene," poudarja tožilstvo v obrazložitvi obtožnice.

Tožilci pri tem Žagarju očitajo, da je sebi in občinskim svetnikom kot soudeležencem na teh dveh izletih pridobil za okoli 4 tisoč in pol evrov koristi.

Po dvajsetih letih odhaja z občine

V Medvodah so sicer v nedeljo prvič po dvajsetih letih izbrali novega župana, Žagar pa župansko pisarno v Medvodah po petih zaporednih mandatih zapušča. Že v prvem krogu ga je prepričljivo porazil Nejc Smole.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.