Slovenija
19 ogledov

Volili bi SDS, za premierko bi pa Bratuškovo

Javno mnenje Shutterstock
Če bi bile volitve naslednjo nedeljo, bi največ glasov prejela SDS, tesno za njo ji sledi stranka, ki bi jo ustanovila premierka Alenka Bratušek.

SDS bi na volitvah slavila s 13,4-odstotno podporo, le dober odstotek manj pa bi prejela nova stranka, ki bi jo ustanovila premierka Bratuškova (12,2 odstotka). Sledijo SD z 9,4-odstotno, Desus s 6,8-odstotno, PS s 5,5-odstotno in SLS s 4,6-odstotno podporo, je pokazala anketa, ki jo je za Pop TV opravila Ninamedia.

Društvo Verjamem, ki utegne kmalu prerasti v stranko, bi po anketi Ninamedie volilo 4,5 odstotka anketirancev. V državni zbor bi se s štirimi odstotki podpore uvrstila tudi NSi. DL bi prejela 2,5-odstotno podporo, 3,6 odstotka vprašanih bi volilo drugo stranko. Neodločenih je bilo pri tem vprašanju 17 odstotkov anketiranih, 16,6 odstotka pa jih ne bi volilo.

Po mnenju največ anketiranih bi bilo v trenutnih razmerah sicer najbolje, da bi Bratuškova odstopila in omogočila predčasne volitve. Ta odgovor je v anketi izbralo 41,7 odstotka vprašanih. Za 39,5 odstotka anketiranih pa bi bilo bolje, če bi premierka oblikovala vlado nacionalne enotnosti. Ob tem vprašanju je bilo neodločenih 18,9 odstotka anketiranih.

Če bi anketirani predsednika vlade izbirali neposredno, bi sicer največ glasov prejela premierka Bratuškova, in sicer 21,7 odstotka. Sledita ji nekdanji predsednik računskega sodišča Igor Šoltes (14,2 odstotka) in predsednik SDS Janez Janša (11,5 odstotka).

Raziskavo je Ninamedia opravila v torek, in sicer na vzorcu 500 anketiranih.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 17:32 01.maj 2014.

    Bratovškova , mora oditi , kajti v SLO politiki imamo že dosti kriminalcev in lopovov, tudi takih , ki so v politiki in samo v tistih strankah , ki zmagajo na volitvah in jim ni problem spremeniti svojo politično usmeritev ...prikaži več vsakih dve leti , samo da ostane pri koritu. Bratovškova ukradla ste stranko , vodila popolnoma svojo politiko - v interesu koga - in človek se sprašuje čigavega LOBIJA ste vi agent. Mogoče tistega propadlega stranke ZARES ali TUJINE . Za SLO niste naredili NIČ ,samo zadolžili ste ji za dodatnih 5 miljard € . Kdo je v arestu za SLO banke ? Nihče in ne samo to , krivci se še naprej valjajo po vodilnih položajih v njih in tudi tako dokapitalizirane bodo zopet pokradli !Ukradla ste nam NKBM in jo podržavila namesto , da ste je po zakonih vrgla v stečaj ! Kdo je v arestu ? Nobeden ! Baba spel se !