Slovenija
146 ogledov

Volk sit, koza (skoraj) cela

Valvasorjeva knjižnica Nada Černič Cvetanovski
Gradnja knjižnice. Za ključno zemljišče dosegli soglasje z lastnico, projekt pa bo treba nekoliko spremeniti

"S Komočarjevo smo dosegli dogovor za odkup tistega dela njenega zemljišča, ki je nujno potreben za gradnjo knjižnice," je povedal Andrej Sluga, vodja oddelka za družbene dejavnosti na občini Krško. Priznal je, da občina od te lastnice želi odkupiti še več zemljišč sredi starega mestnega jedra, kjer je načrtovana gradnja nove Valvasorjeve knjižnice, a se lastnica s tem ne strinja. Ostala dva lastnika zemljišč, Stanič in Jalovčeva, ki naj bi bila sokrivca za zamudo pri pridobivanju gradbenega dovoljenja, svojih zemljišč kljub prepričevanju občine ne želita prodati. "Njuni parceli bi potrebovali za ureditev dostopne ceste do knjižnice, a ker to ne bo mogoče, bo prišlo do spremembe projekta in bo zunanja ureditev nekoliko spremenjena, knjižnica pa s tem ne bo oškodovana," je povedal Sluga. Tudi direktorica Valvasorjeve knjižnice Polona Brenčič meni, da sama vsebina knjižnice s tem ne bo bistveno okrnjena, želi pa si, da bi se stvari vendarle premaknile z mrtve točke.

Projektna skupina in lastniki

Projektna skupina, zadolžena za izgradnjo nove knjižnice, za katero so svetniki že pred štirimi leti sprejeli investicijski načrt, je pred časom na sestanek povabila vse tri lastnike zemljišč, ki bi jih občina potrebovala za gradnjo šestmilijonske investicije. Prav nerešena lastniška razmerja namreč zavirajo postopke pri izdaji gradbenega dovoljenja. "Rok za dopolnitev gradbenega dovoljenja za novo knjižnico ni bil prvi avgust, kot poročate mediji, ampak konec avgusta," je na naše povpraševanje odgovoril Andrej Sluga. Predsednik sveta Valvasorjeve knjižnice Silvo Gorenc je pred časom namreč opozoril javnost, da če do prvega avgusta ne bo rešeno lastniško razmerje na delu zemljišča, potrebnem za gradnjo nove knjižnice, upravna enota ne bo izdala gradbenega dovoljenja in bo treba celoten postopek začeti znova, vključno z iskanjem primernejše lokacije. "Zdi se mi, da nam dobro kaže," je bil včeraj optimističen Sluga, kljub temu pa je napovedal, da bo občina upravno enoto zaprosila za podaljšanje roka za dopolnitev gradbenega dovoljenja.

Komentarjev 1
  • moj.car 21:51 02.avgust 2011.

    bla,bla,bla.......kle se ve,da je edina stvar,ki se ne morjo zment,kdo bo vec pokradu tem ljudem na tej ulici.Sej zadeva bi verjetno bla ze zdavnaj zakljucena,ce bi z lastniki teh zemljisc ravnali tako kot se zagre,vsakemu placali toliko kolikor so zemljisca ...prikaži več vredna in pa ljudem omogocili dostop do njihovih zemljisc.Ce pa mislijo,da bojo vzeli ljudem kar so si verjetno tezko zasluzili in za kar so trdo garali,poleg tega pa se se lagali v medijih,potem bo verjetno izgradnja trajala se dvakrat toliko kot do zdaj.Tale Sluga......jst bi se na njegovem mestu bal po takih izjavah v medijih sploh šetkat po tej ulici.BUZERANT!!!!!