Slovenija
38 ogledov

Vonta s podporo celotne koalicije?

slovenija 07.12.2011 Tamara Vonta, Pozitivna Slovenija, poslanka, nekdanja novin Boštjan Tacol
Jože Petrovič se je kandidaturi za krškega župana odpovedal pred dvema tednoma. Očitno je bila zamenjava kandidatov za gospodarskega ministra tik pred dvanajsto načrtovana že veliko prej.

Včerajšnja zamenjava kandidata za gospodarskega ministra tik pred vložitvijo kandidatur je sprožila kar nekaj vprašanj. Predvsem, ali se trenja znotraj največje vladne stranke, ki so se prvič pojavila v povezavi s preteklim delom Erika Kopača in Aleksandra Kešeljevića, na gospodarskem interesnem področju ne zaostrujejo. Vendar je očitno Jože Petrovič načrtovano zamenjal Ervina Pfeiferja. Po naših informacijah je bil namreč predviden za kandidata za župana na letošnjih lokalnih volitvah v Krškem, pred dvema tednoma pa so si v SMC očitno premislili in Petrovičevo, do takrat sicer še neuradno kandidaturo, umaknili.

Koga bodo podprli?

SMC je torej v Krškem ostal brez kandidata za župana, če seveda danes do izteka roka ne predlaga drugega kandidata. Vendar pa je to malo verjetno. “Dogovori o podpori z njihove strani še potekajo,” pravi Tamara Vonta, ki bo v Krškem kandidirala za županjo s podporo Desusa in stranke SD. Bivša poslanka in državna sekretarka v kabinetu Alenke Bratušek sicer ni članica nobene stranke. “Želim ostati neodvisna, hkrati si pa želim čim širšo podporo,” pravi. Vrh SMC naj bi po naših informacijah o podpori Vonti odločil do konca tedna. Tako bi lahko postala edina neodvisna kandidatka s podporo celotne vladne koalicije.

Sprememba po dvajsetih letih?

V Krškem se bo sicer spopadla z močnim zaledjem Slovenske ljudske stranke, ki je bila, če upoštevamo, da sta se SLS in SKD leta 2000 združili, praktično 20 let na oblasti. “Prepričana sem, da bi v občini, ki ima relativno veliko denarja, lahko živeli bolje. Več bi se lahko vlagalo v splošno dobro in manj sledilo interesom posameznih ljudi. Če je nekdo predolgo na oblasti, se interesi preveč prepletejo in tudi ne vidi, kako bi lahko drugače in bolje izpeljal nekatere stvari,” pravi Vonta in dodaja, da se bo zavzemala predvsem za sodelovanje ljudi pri odločanju o ključnih projektih v občini, na tako imenovanem parcipatornem proračunu. “Ta sistem deluje v velikih, srednje velikih evropskih mestih in vaseh, zato ne vidim razloga, da ne bi tudi pri nas,” še dodaja.

Komentarjev 1
  • upokojenec 16:23 10.september 2014.

    "Neodvisna kandidatka" hahahahahahah.