Slovenija
30 ogledov

Vox populi: SDS precej pred Jankovićevo listo

Glasovanje o zaupnici vladi Boruta Pahorja. Anže Petkovšek
Volilna napoved, ki jo je za Pop TV in Dnevnik pripravila agencija Ninamedia, kaže, da bi največ volivcev podprlo stranko SDS (19,1 odstotka). Sledita lista Zorana Jankoviča (13 odstotkov) in lista Gregorja Viranta (12,8 odstotka). Za SD bi glasovalo 7,2 odstotka, za DeSUS pa šest odstotkov volivcev.

Ostale stranke bi dobile manjšo podporo in bi ostale pod parlamentarnim pragom. Za SLS bi glasovalo 3,6 odstotka, za SNS 2,7 odstotka, za NSi 2,4 odstotka, za Gibanje za trajnostni razvoj Matjaža Hanžka 1,6 odstotka, za LDS 1,3 odstotka in za Zares odstotek volivcev.

20,5 odstotka volivcev še ne ve, katero stranko bi volili, 0,5 odstotka bi jih glasovalo za katero izmed drugih strank, 8,3 odstotka pa se jih ne bi odločilo za nobeno stranko.

Volilna napoved sicer vključuje odgovore tako opredeljenih anketirancev in tistih, ki še ne vedo, katero stranko bodo volili, a so povedali, katera stranka jim je najbližja.

Da se bodo zagotovo udeležili predčasnih volitev, je odgovorilo 63,8 odstotka vprašanih, 17,7 odstotka se jih bo verjetno udeležilo, 2,8 odstotka se jih volitev verjetno ne bo udeležilo, 15,7 odstotka vprašanih pa zagotovo ne bo odšlo na volitve.

Javnomnenjsko raziskavo je agencija Ninamedia opravila med 18. in 20. oktobrom na vzorcu 1.400 vprašanih.

Komentarjev 7
  • pipizgaga 14:14 23.oktober 2011.

    ah tole je vse skup kr neki tele ankete! naj mal grejo delat anketo tko kot se dela v vseh večjih mestih ob določenem času pa naj mal ludi poprašajo ne pa neki telefonski klici al pa sam v lj ...prikaži večj k se slika popači!!! uapm pa da je SDS še bol pred lopovičevo PS!!!!!!!!

  • Kritična 11:51 23.oktober 2011.

    Kot pravijo : "Ne verjemi nobeni anketi, razen tisti, ki si jo sam ponaredil...." :)) Bomo videli....Upam pa, da bo realna slika drugačna....močno drugačna....

  • Veteran 20:44 22.oktober 2011.

    Dokaj realna anketa (Jankovič je previsoko) in drugače ne more biti. Se vidi da so začeli državljani Slovenije razmišljati v pravo smer. Težko si je zamisliti, da bi neki Jankovič, ki je mešetar in nič drugega, vodil državo.