Slovenija
64 ogledov

Vozijo mimo zapornice

Oberon stanovalcem pred blokom ne dovoli parkirati čez noč, kar je kot kompromis Žurnal24 main
Kogojeva. Stanovalci so se znašli po svoje, ker se z Oberonom niso dogovorili.

Ljubljana. Stanovalci Kogojeve ulice 10 težave z zapornico, ki naj bi jim onemogočala dostop do njihovega bloka, zdaj rešujejo tako, da vozijo mimo nje. To kmalu ne bo več mogoče, pravi eden od stanovalcev, ker so v podjetju Oberon, ki je postavilo zapornico, napovedali, da bodo zraven zapornice postavili korita in jim tako preprečili vožnjo mimo. Direktor Oberona Jure Paušer glede težav pravi le, da so s stanovalci “rešili vsa odprta vprašanja”.

MOL izpodbija lastništvo
Spomnimo, da so stanovalci protestirali, ker jim je Oberon pred blokom z zapornico zaprl Kogojevo ulico in uredil plačljivo parkirišče. To je storil kot lastnik zemljišča, kar pa Mestna občina Ljubljana (MOL) na sodišču izpodbija. Na vprašanje, kako lahko občina pomaga stanovalcem, Peter Skušek z MOL odgovarja: “Po zakonu lahko vztrajamo, da je javni interes nad zasebnim in da se ne glede na neurejena lastninska razmerja ne sme ovirati raba javne ceste. Težava je le v tem, da gre za majhen, slepi del Kogojeve ulice (približno 35 metrov), ki ne služi drugemu kot dovozu do parkirišča. V tem primeru je nekoliko težje zagovarjati neovirano javno rabo javne ulice.”

Stanovalci so ostali tudi brez nočnega parkiranja pred blokom, kar je kot kompromis na protestu predlagal župan Zoran Janković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.