Slovenija
46 ogledov

Vozili bodo megane, insignie in berlinge

dražba vozil vojska Slovenska vojska
Renault Nissan Slovenija jim bo dobavil 180 renault meganov, Avtotehna VIS pa 12 opel insignij ter 25 citroen berlingov.

Ministrstvo za obrambo je izbralo dobavitelje vozil spodnjega srednjega razreda, zgornjega srednjega razreda ter manjših kombiniranih vozil. Renault Nissan Slovenija jim bo dobavil 180 renault meganov, Avtotehna VIS pa 12 opel insignij ter 25 citroen berlingov.

Ministrstvo bo za avtomobile spodnjega razreda z vključenim davkom odštelo okoli 2,5 milijona evrov. Za opel insignije bo šlo okoli 200.000 evrov, za berlinge pa okoli 365.000 evrov.

PREBERITE ŠE:

Kot so navedli na ministrstvu, je bila odločitev o oddaji naročila podpisana 21. aprila in je trenutno v vročanju ponudnikom. Neizbrani ponudniki imajo sicer še možnost pritožbe oz. vložitve zahteve za revizijo. Če se to ne bo zgodilo, sledi podpis pogodbe, najbrž jo bo podpisal nov obrambni minister.

Velikih kombijev in terenskih vozil še niso izbrali

Ponudbo za dobavo 15 srednje velikih kombijev je oddal le Renault Nissan Slovenija. Za en kombi je zahteval slabih 26.000 evrov, skupaj bi ministrstvo stalo okoli 390.000 evrov, a se za oddajo tega sklopa javnega naročila niso odločili.

Prav tako niso oddali naročila za terenska vojaška vozila. Za ta posel sta se potegovala Autocommerce in avstrijski Achleitner Fahrzeugbau und Reifenzentrum. Prvi je ponujal za 102.864 evrov za vozilo, drugi pa za 86 evrov več na vozilo. Ministrstvo bi oddaja tega sklopa stala več kot štiri milijone.

Razpis za brezpilotna letala podaljšali

Obrambno ministrstvo tudi kupuje brezpilotna letala razreda mini. Za danes je bilo sicer predvideno, da se izteče rok za prijavo na razpis, a so na ministrstvu podaljšali ta rok do 14. maja.

Komentarjev 1
  • dragec 20:58 04.maj 2015.

    Vse sama specialna vojaška vozila?????