Slovenija
29 ogledov

Vozili pri šoli, ki ne obstaja?

Avtošola Dejan Mijović
Avtošola Jef. V registru avtošol še tri mesece po tem, ko je bila kot pravna oseba že izbrisana.

Upravna enota (UE) Jesenice je še pred kratkim priglašala k izpitu kandidate avtošole Jef, čeprav je bila šola kot pravna oseba že oktobra lani izbrisana iz registra podjetij, opozarja bralec Žurnala24. Prepričan je, da je takih primerov sporne konkurence po Sloveniji več, ter se sprašuje, kako je to mogoče in ali je vozniško dovoljenje kandidatov, ki so opravili izpit pri šoli, ki pravno ne obstaja, sploh veljavno.

Ažurirano pred dvema tednoma

Na UE Jesenice so odgovorili, da kandidatov omenjene šole ne priglašajo več od 17. februarja, ko je bil na spletnih straneh Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa (AVP) objavljen ažuriran register šol vožnje. Zatrjujejo, da pri priglasitvah na vozniški izpit vsak dan sproti preverijo, ali je posamezna šola vožnje vpisana v register šol vožnje, in poudarjajo, da je za vpis in izbris iz registra šol vožnje pristojna AVP. Glede vprašanja veljavnosti dovoljenj so nas napotili na agencijo.

Izpit vseeno velja

“Vozniški izpit nima neposredne povezave s šolo vožnje, ampak s kandidatovo usposobljenostjo. Če je ta usposobljenost zadostna, da pozitivno opravi vozniški izpit, pridobi vozniško dovoljenje, ki je veljavno,” pravi Andrej Justinek, področni podsekretar na AVP, in dodaja, da je register avtošol sproti ažuriran. “Če se je opisano zgodilo, je to izjemen primer, ker izpitni centri preverjajo status šole vožnje ob prijavi na vozniški izpit in kandidata neregistrirane šole vožnje zavrnejo. Nepravno stanje šole vožnje pa je stvar pregona drugih organov,” še pravi. Koliko tovrstnih prijav organi pregona so dobili, nam ni uspelo izvedeti.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 00:35 06.marec 2012.

    Ja kako se je pa to lahko zgodilo svetovnemu borcu za VvCP , spoštovanemu in od vseh čislanemu gospodu Žlenderju . Vtika se tja, ker ga nič ne briga , izpite mu delajo pa kandidati brez ur in društvenih izpitov. ...prikaži več. Bo kdo oddstopil , mogoče celo Žlender sam, saj kaj tako strahotno uničajoče poraznega , njegov ego ne bo prenesel

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 21:03 04.marec 2012.

    Na Jesenicah še marsikaj deluje,kar uradno ne obstaja,samo nobeden noče o tem govort!!