Slovenija
24 ogledov

Vozilo zgorelo, vozniki čakali v koloni

1/4
Žurnal24 main
Po sinočnjem požaru v predoru Trojane smo pri Darsu preverili, zakaj voznikov, ki so stali v koloni pred predorom, niso preusmerili na intervencijski prehod. Dars: le za gasilce, reševalce in policijo.
Fotografije zgorelega avtomobila in mesta nesreče si lahko ogledate v GALERIJI.

Potem ko je v predoru Trojane sinoči zgorel osebni avtomobil, v katerem so bili trije ljudje, a nobena huje poškodovana, smo pri Darsu preverili, zakaj niso preusmerili voznikov, ki so čakali v koloni pred predorom, saj je bila cesta na odseku zaprta približno dve uri.

Spomnimo, vozilo znamke volvo v50 je zagorelo v predorski cevi proti Ljubljani, zaradi požara in nakopičenega dima pa je bila med 19. uro in 20.04 v obe smeri vožnje popolnoma zaprta avtocesta Ljubljana–Celje.

Prehodi le za interventna vozila
Na Darsu so v zvezi z včerajšnjo nesrečo v predorski cevi pojasnili, da so "intervencijski prehodi namenjeni za intervencijske potrebe gasilcev, policije, in reševalcev, in sicer ko so razmere na vozišču takšne, da se do mesta oziroma kraja prometne nezgode ali dogodka ni možno pripeljati v smeri prometa."

V predoru uporabili prečnik
V primeru nesreče v predoru se za rešitev voznikov v koloni uporabijo prečniki v predoru, kar so storili tudi ob včerajšnji nesreči, so za zurnal24.si še sporočili iz službe za komuniciranje pri Darsu.




















Vozila so po 45 minutah, ko je bil izredni dogodek v predoru ustrezno zavarovan in pod nadzorom, v spremstvu vzdrževalcev pospremili do prvega možnega izvoza na drugi polovici avtoceste. "Pristojni se za reševanje vozil, ujetih v koloni, odločijo, takoj ko je možno oziroma ko je zagotovljena varnost uporabnikov avtoceste," še pravijo na Darsu.

Tovorna vozila, ki skozi prečnik niso mogla, so skozi predor spustili po eni uri, ko je bila možna vožnja po voznem pasu, kjer je prišlo do požara.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.