Slovenija
10 ogledov

Vozimo se dražje

Za liter najbolj prodajanega 95-oktanskega bencina boste plačali 1,7 centa več. Žurnal24 main
Kljub znižanju trošarin za energente so se cene pogonskih goriv zvišale. Za 50-litrski tank 95-oktanskega bencina je treba odšteti 61,40 evra.

Za liter neosvinčenega 95-oktanskega bencina je treba odšteti 1,228 evra, kar je 1,7 centa več kot doslej. Neosvinčen 98-oktanski bencin je dražji za 1,3 centa na 1,256 evra za liter. Cena dizelskega goriva se je zvišala za pol centa na 1,180 evra za liter, kurilnega olja pa za 0,4 centa na 0,753 evra za liter.

"Glede na dogajanje na naftnem trgu je jasno, da se bodo vsi derivati na bencinskih črpalkah podražili," je že v ponedeljek dopoldne za Žurnal24 povedal Aleksander Salkič iz Petrola.

Cena nafte na svetovnih trgih je v zadnjih dveh tednih narasla za okoli sedem odstotkov, k čemur je po pisanju Financ poleg sezonskih vplivov pred zimo prispevalo tudi vztrajno slabenje dolarja v primerjavi z evrom. Najdražji 95-oktanski bencin smo do sedaj točili poleti, ko je liter stal 1,223 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.