Slovenija
3287 ogledov

Voznica začetnica namesto 50 vozila 105 km/h

prehitra vožnja PU Celje
Na območju Policijske postaje Šentjur so policisti ustavili voznico začetnico, ki je divjala v naselju.

V nedeljo so policisti Postaje prometne policije Celje izvajali meritve hitrosti v Trnovcu, na območju Policijske postaje Šentjur, kjer je hitrost vožnje s prometnim pravilom omejena na 50 km/h. Okoli 13. ure so ustavili voznico osebnega vozila – voznico začetnico, ki je v naselju vozila s hitrostjo 105 km/h.  

Voznici so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zoper njo bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Za prekršek je predpisana sankcija prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljena za vse kategorije motornih vozil, ki jih poseduje in globa v višini 750 evrov.

Voznik se je na znake policistov požvižgal

Med izvajanjem meritev hitrosti v Celju, kjer je hitrost vožnje s prometnim pravilom omejena na 50 km/h, so policisti izmerili hitrost osebnega avtomobila, ki je vozil s hitrostjo 72 km/h. Voznika so pravilno ustavljali, vendar voznik znakov policista ni upošteval in ni ustavil. Policista sta zapeljala za njim in ga nato ustavila s službenim vozilom z modrimi lučmi in kratkim zvočnim signalom.

Opravili so preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel voznik 0,61 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Zaradi prekoračene hitrosti, neupoštevanja znakov policista ter vožnje pod vplivom alkohola, bo zoper voznika podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Za omenjene kršitve je predpisana globa v višini  1.200 evrov.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 5
  • Avatar Zoran
    StarMačk 18:43 12.december 2023.

    Predpisana kazen za več kot 0,52 mg/l alkohola ne pomeni zgolj globe v višini 1200 eur, kot piše, ampak prinaša še 18 kazenskih točk. To je za večino takšnih prekrškarjev dosti huje kot sama denarna globa, saj pomeni avtomatično prekinitev ...prikaži več veljavnosti vozniškega dovoljenja vsaj do končne odločitve s strani sodišča. Dober odvetnik dela čuda, brez pa sledi ponovno pridobitev vozniškega dovoljenja. To pa šele po poteku časovne prepovedi, kar sodišče presoja za vsaj posamezni primer posebej...

  • Grof 18:11 12.december 2023.

    Brglezov Andrejček je imel prste zraven, sramota, za AMZ, ki lupi državljane

  • sandi76 09:36 12.december 2023.

    Nekateri delajo nore prekrške in zaradi njih bomo trpeli vsi ostali, ko se bo prometna zakonodaja zaostrila . Zakaj se takih ne spravi na hladno za par mesecev, visoka kazen, odvzem vozniške in možnost opravljanja izpita šele čez več let, ...prikaži večt, ko se norec dovolj ohladi ?