Slovenija
26 ogledov

Voznik avtobusa najverjetneje zaspal

Nesreča na gorenjski avtocesti Gasilsko reševalna služba Kranj
Nesreča. Strokovni pregled avtobusa, ki je v nedeljo zjutraj pri Kranju zletel s ceste, ni odkril napak.

Kranj. “Prejeli smo izvedeniško mnenje o tehnični brezhibnosti avtobusa, ki je bil v nedeljo udeležen v prometni nesreči na gorenjski avtocesti. Sodni izvedenec avtomehanične stroke na avtobusu ni ugotovil nepravilnosti, izvidov strokovnega pregleda voznika pa še nismo prejeli," je včeraj sporočil tiskovni predstavnik Policijske uprave Kranj Leon Keder.

Po neuradnih informacijah alkotest vozniku na kraju nesreče ni pokazal prisotnosti alkohola. Vzrok za nesrečo je bila najverjetneje utrujenost voznika, ki je verjetno zaspal za volanom.

Z avtobusom so potovali nemški državljani; od 26 potnikov se jih je 10 poškodovalo lažje, 16-letno dekle pa huje – poškodovala si je hrbtenico. Lažje se je poškodoval tudi 46-letni voznik.

Dva v enem mesecu
Kot smo poročali, je voznik na ravnem delu avtoceste iz neznanega vzroka brez zaviranja zavil desno z vozišča, kjer je zapeljal v obcestni jarek, in avtobus se je prevrnil na bok. Nesreča se je zgodila le nekaj kilometrov od kraja, kjer se je 16. maja prevrnil prav tako nemški avtobus, poln otrok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.