Slovenija
34835 ogledov

Voznik dobil 18.425 evrov globe. Pri nas!

Nadzor tovornjakov
1/2
Boštjan Paušer/Kamion&Bus
Policisti so vozniku tovornjaka napisali astronomsko kazen. Samo ocenite, ali si jo je zaslužil.

V torek, 24. 10. 2017 dopoldan so policisti ustavili voznika tovornega vozila in ugotovili celo vrsto nepravilnosti. "Pri ugotavljanju veljavnosti registracije vozila je bilo ugotovljeno, da je veljavnost prometnega dovoljenja potekla že v mesecu marcu 2015. Voznik tovornega vozla prav tako ni opravil tehničnega pregleda za vozilo, ki ga je vozil. Pri tehtanju vozila je bilo ugotovljeno, da je imel za 46 odstotkov preveč naloženega tovora, kot je dovoljena največja dovoljena skupna masa, predpisana za posamezno vrsto vozila in za 42 odstotkov je presegel največjo dovoljeno osno obremenitev, ki je predpisana za posamezno vrsto vozila," so sporočili z ljubljanske policijske uprave. 

Vozniku so napisali plačilni nalog v višini 1.800 evrov, ker je voznik tudi odgovorna oseba pravne osebe pa mu je bil izdan še plačilni nalog za enake kršitve v višini 16.625,00 eurov. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in vozilo je bilo izključeno iz prometa.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • Jana Bejba 11:27 29.oktober 2017.

    Po drugi strani se ponavadi noben ne vpraša, kaj je v ozadju te zgodbe šoferja tovornjakarja. Lahko mu je to edini kruh. Dandanes so problemi delodajalci, ki ponavadi pritiskajo na šoferje tovornjakov. Ponavadi dajo največ tovora na tovornjak in da ...prikaži več naj samo vozi. Brez spanca, z nizko plačo in še cel kup ovir v prometu. Videla oddajo v TV-ju, te primere v Rusiji samo v času hude zime, nasploh ne in v Avstraliji. Z katastrofalnimi cestami. Pa prevladuje revščina. Brez tega se ne morejo preživeti.

  • wizeman 23:21 27.oktober 2017.

    V torek dopoldan? kaj to pomeni?

  • Žurnalček 09:49 27.oktober 2017.

    Zakaj niste zaplenili kamion ,vse dokler je dobite kazen plačano ! Če je Indijec se pa obrište za lovo , sam čas ste zgublal !