Slovenija
12278 ogledov

Voznik dobil 3.694 evrov globe

policijska kontrola
1/2
PU Novo mesto
Minuli petek so policisti prijeli 49-letnika, ki je pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja trčil v službeno vozilo. Vozniku so za vse ugotovljene kršitve določili globo v višini skoraj štiri tisoč evrov.

Voznik osebnega avtomobila BMW je na cesti iz smeri Mirne Peči proti naselju Brezje vozil nezanesljivo in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti so ga s svetlobnimi in zvočnimi signali poskušali ustaviti, vendar jih voznik ni upošteval. 

49-letnik je pospešil hitrost, vozil po levi strani vozišča, nevarno prehiteval, v naselju Brezje pa je trčil v službeno vozilo policije in poskušal peš pobegniti. Policisti so ga hitro prijeli in zoper njega uporabili prisilna sredstva za obvladovanje. 

Med postopkom so policisti ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,71 miligramov alkohola, tj. 1,5 promila. Prav tako je vozil neregistriran, nezavarovan in tehnično neizpraven avtomobil, na katerem so bile nameščene preizkusne registrske tablice. Avtomobil so mu zasegli.

Za kršitve se mu izreče 30 kazenskih točk in določa globa v višini skoraj štiri tisoč evrov 

Zaradi številnih kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih, Zakona o motornih vozilih in Zakona o varstvu javnega reda in miru so izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Določila zakonov za ugotovljene kršitve določajo globo v višini 3.694 evrov. 

Vozniku motornega vozila se vse kršitve izreče tudi 30 kazenskih točk. 

 

Komentarjev 15
  • atamama 15:36 08.april 2024.

    Tragikomedija te novice je v tem, da je ta osebek poleg sebe in Policije ogrožal še ''civile''. To da ta kazen ne bo plačana in da iz teh sankcij ne bo nič je splošno znano in tudi pravilo. In za ...prikaži več zjokat je, da to podpira trenutna poslanska nomenklatura saj so zablokirali v kali poskus občin, da bi se zadeve začele urejati. Niso tu levi ali desni, tu so na tnalu kvazi prepričanja obeh polov poslancev. In ta dejanja, ki so bila včasih izjema, danes pa stalnica kažejo kako gremo v entropijo družbe.

  • Avatar NickMason
    NickMason 13:16 08.april 2024.

    Zdaj bo za 4000eur izginilo razne kovine

  • nostradamus 12:33 08.april 2024.

    zascitena vrsta zgodilo se ne bo nic razen morda ampak res morda kak mesec dopusta s tremi obroki na dan na nas racun