Slovenija
29 ogledov

Voznik na Ptujski gori izsilil prednost, zbil kolesarko in pobegnil

Prometna nesreča Andrej Leban
Voznik je pri vključevanju v promet izsilil prednost 43-letni kolesarki, z zadnjim delom osebnega avtomobila je trčil v kolesarko in pobegnil.

36-moški je vozil osebni avtomobil po asfaltirani dovozni poti stanovanjske hiše na Ptujski gori. Nato je zapeljal vzvratno, proti regionalni cesti, kjer vozišče poteka v klancu navzdol in v lev nepregleden ovinek.

Pri vključevanju v promet je izsilil prednost 43-letni kolesarki, ki je takrat prikolesarila po desnem smernem vozišču, iz smeri Majšperka v smeri Lovrenca na Dravskem polju.

Trčil v kolesarko in pobegnil

Kolesarka se je trčenju skušala izogniti tako, da je s kolesom zapeljala v levo, proti sredini vozišča, vendar je voznik z zadnjim delom osebnega avtomobila vseeno trčil v desni bok kolesarke.

Ta je po trčenju padla na levi bok, pod zadnji del osebnega avtomobila in se hudo telesno poškodovala. Voznik osebnega avtomobila je s kraja prometne nesreče, ne da bi ustavil in ne da bi udeleženi kolesarki nudil pomoč, odpeljal v smeri Lovrenca na Dravskem polju. 

Kolesarko, ki je pravilno uporabljala varnostno čelado in ki v organizmu ni imela alkohola, so z reševalnim vozilom odpeljali v SB Ptuj.

"Pil sem po nesreči!"

Pobeglega voznika osebnega avtomobila so policisti izsledili ob 21.20 na njegovem domu, na območju Policijske postaje Podlehnik. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu kar 1,23 mg/l alkohola. Ker je zatrjeval, da je alkohol užival tudi še po prometni nesreči, so mu policisti odredili še strokovni pregled v zdravstveni ustanovi.

Policisti ga bodo ovadili pristojnemu tožilstvu, zraven tega pa bodo zoper njega podali tudi enotni obdolžilni predlog na pristojno Okrajno sodišče, kamor bodo poslali tudi vozniško dovoljenje, ki so mu ga odvzeli. Povzročitelj ima sicer že izrečen ukrep prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, vendar z odložitvijo izvršitve.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • h3o 16:02 03.avgust 2015.

    alkohol ne da samo povzroča prometne nesreče, ampak tudi to, da pobegnejo preden nudijo prvo pomoč

  • Ronald Reagan 14:58 03.avgust 2015.

    Bolj alko prestrašenost...Nimam pa nič proti, če mu poskus umora naprtijo, jebiga...

  • patrijarh 13:30 03.avgust 2015.

    Poskus umora.