Slovenija
17 ogledov

Voznik vozil po nasprotnem pasu

Na štajerski avtocesti pri Domžalah je voznik zašel na nasprotni pas avtoceste. Žurnal24 main
Na štajerski avtocesti pri Domžalah je voznik nekaj po 12. uri zašel na nasprotni pas avtoceste. Iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste so sporočili, da je nevarnost mimo.

"Vozniki, ki vozijo po štajerski avtocesti od Domžal proti Sneberju, naj vozijo po voznem pasu – zaradi voznika, ki vozi v napačno smer," so nam nekaj po 12. uri povedali na Prometno-informacijskem centru za državne ceste. "Nevarno je za vsa vozila, ki vozijo proti Ljubljani. Vozniki naj se držijo skrajno desno," so še dodali.

Na veliko srečo je nespametni voznik kmalu zapustil avtocesto, tako da se ni zgodilo najhujše.

Za napačno smer kar 1.200 evrov
Spomnimo, da se bo čez dober mesec in pol v praksi začela uporabljati nova prometna zakonodaja, ki obsega zakone o vozilih, javnih cestah ter pravilih cestnega prometa.

Če boste denimo zapeljali v napačno smer po avtocesti, vas bo to stalo štirikrat več kot zdaj – 1.200 evrov, poleg tega boste dobili še 18 kazenskih točk. Več o novi zakonodaji si preberite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.