Slovenija
1 ogledov

Voznik vozil po svoje

Sindikat v družbah Viator&Vektorja je zaradi poseganja v nekatere sporazumno dol Žurnal24 main
Voznik slovenskega tovornjaka z orožjem, ki so ga v ponedeljek zasegli policisti na Madžarskem, je imel natančna navodila za prevoz tovrstnega blaga, vendar jih ni spoštoval.

Madžarski policisti so v ponedeljek zasegli tovornjak, na katerem je bila vojaška oprema Sistemske tehnike. Voznika tovornjaka, ki je bil pogodbeni prevoznik družbe Viator & Vektor, so policisti pridržali, saj bi moral opremo peljati v Avstrijo, za kar je po zagotavljanju vodstva družbe imel vso ustrezno dokumentacijo in natančna navodila za prevoz.

Samovolja voznika
Vojaško opremo je prevažal pogodbeni prevoznik družbe Viator & Vektor Logistika, ki večkrat opravlja prevoze za omenjeno družbo, so pojasnili na Viator & Vektor Logistika. V sporočilu za javnost so tudi zapisali, da je voznik pogodbenega prevoznika prevažal vojaško opremo proizvajalca Sistemska tehnika Armas za kupca v Avstriji.

"Ni nam znano, zakaj je napravil napako in se odločil za pot preko Madžarske," so še zapisali.

Ljubica Jelušič © IFP

 
Jelušičeva nima dovolj podatkov
Obrambna ministrica Ljubica Jelušič je ob robu obiska gasilske brigade Ljubljana dejala, da zadeve ne more presojati, ker je premalo podatkov. "Verjetno bomo v prihodnosti izvedeli, kje in zakaj je šel po drugi poti, kot je bila predvidena. Praviloma oziroma po tistem, kar smo v dovoljenju zapisali, bi to vozilo moralo iti iz Slovenije v Avstrijo," je dejala Jelušičeva.

Sicer pa je naloga ministrstva za obrambo pri izvozu ali prevozu orožja ta, da izda dovoljenje, v katerem je natančno napisana relacija prevoza, ministrstvo mora o prevozu tudi obvestiti vse pristojne organe, ki na poti tega vozila skrbijo za pravilen prehod ali prevoz takega vozila skozi različne države.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.