Slovenija
51 ogledov

Vozniki čez progo, vlak zaviral

1/3
Žurnal24 main
V vasi Brezina pri Brežicah prestrašeni vozniki. Zapornice na železniškem prehodu dvignjene, nasproti vlak. Strojevodja odreagiral pravočasno. Tehnična okvara na dveh prehodih.

"Čakali smo v koloni zaradi zapornic na železniški progi, kjer naj bi pripeljal vlak. Ko so se zapornice že dvignile in so se avtomobili začeli premikati naprej, pa smo tisti, ki smo stali na repu kolone, naenkrat zagledali približujoči se vlak!"  je o dogodku za zurnal24.si poročal bralec.

Strojevodja zaviral in trobil

"Nekaj voznikov je kar pohitelo čez progo, ostali pa smo zopet obstali v koloni. Na srečo je strojevodja opazil, da nekaj ni v redu in pričel zavirati ter oddajati opozorilne zvoke. Ko je vlak počasi odpeljal mimo, smo previdno zapeljali čez progo," je še povedal naš bralec.

Fotografije vlaka, ki je ob dvignjenih zapornicah presenetil mnoge voznike, si oglejte tukaj.

Okvara signalizacije na dveh prehodih
Robert Perc, tiskovni predstavnik Policijske uprave Krško, je za naše uredništvo dogodek potrdil in pojasnil, da je šlo za tehnično napako, konkretno okvaro signalizacije in to na dveh železniških prehodih.

"Okoli 13.30 smo bili obveščeni, da naj bi prišlo na območju železniške postaje Brežice do okvare signalizacije, ki ureja dvigovanje in spuščanje zapornic. Obvestil nas je regijski center za obveščanje, kamor so poklicali iz Slovenskih železnic, prejeli pa smo tudi več klicev občanov," je za zurnal24.si povedal Perc.

Prva okvara signalizacije se je zgodila na železniškem prehodu Bukošek–Brezina, nato pa še okoli 14.30 v Črncu. O dogodku so obvestili tudi policijske patrulje, ki so se odpeljale do železniških prehodov.

Standardni ukrepi v takšnih primerih so, da policisti opozorijo strojevodje, naj vozijo počasneje in previdneje v izogib morebitnemu naletu.

Kaznivega dejanja ni bilo
"Nekih posebnosti ni bilo. Vlaki so se ali ustavili pred železniškim prehodom in počasi nadaljevali pot, ali pa so policisti opozorili voznike, naj pogledajo levo in desno, ko prečkajo železniški prehod. Napaka je bila sanirana v eni uri, ko so tehnične ekipe Slovenskih železnic iz Zidanega mosta prišle na to območje in napako na obeh železniških prehodih odpravile," je še pojasnil tiskovni predstavnik krške policije.

Dodal je še, da policisti niso ugotovili znakov kaznivega dejanja in da je šlo za tehnično napako.

Podvoz Brezina šele med 2011 do 2013
Čeprav si domačini že več let želijo "primeren" železniški prehod, zaenkrat izgradnja miruje. Konkretno je bilo za železniška podvoza Brezina in Cundrovec v preteklosti narejenih kar nekaj idejnih načrtov, poroča lokalni časopis. Prav tako naj bi bila pripravljena tudi projektna dokumentacija, ki pa jo še usklajujejo z ministrstvom in Agencijo za železniški promet. Ne ve se niti, kako bo s sofinanciranjem podvoza. Znano je le to, da naj bi izgradnja podvozov potekala v skladu z načrtom razvojnih programov občine Brežice, in sicer se izgradnja načrtuje šele v obdobju od 2011 do 2013. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.