Slovenija
5812 ogledov

Vozniki, precej spremenjene cene!

Novice: Tako bo regulacija cen vplivala na dobiček trgovcev. Bencinska črpalka Saša Despot
Jutri zjutraj bo veljala nova cena za pogonska goriva.

Regulirani pogonski gorivi, neosvinčeni 95-oktanski bencin in dizelsko gorivo, se bosta na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa in hitrih cest v torek precej pocenili. Liter bencina bo cenejši za pet centov in bo stal 1,269 evra, dizelsko gorivo pa se bo pocenilo za 1,7 centa na 1,340 evra na liter, je objavilo gospodarsko ministrstvo.

Naftni trgovci cene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja ter 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah določajo sami. Drugod po državi so cene 95-oktanskega bencina in dizla regulirane.

Določajo se v skladu z uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov na vsakih 14 dni, po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro. Pri izračunu modelske cene se upošteva tudi biokomponenta.

Cene bencina in dizla so se oktobra gibale na najvišjih ravneh v zadnjih nekaj letih. Tokrat se bo bencin pocenil tretjič, dizelsko gorivo pa drugič zapored.

Nissan qashqai Avto Čez štiri leta bo Evropi vladal bencin Bencinska črpalka Slovenija Tako država ujčka lastnike dizlov in tepe lastnike bencinarjev

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
 • Avatar Sandralita
  Sandralita 23:59 19.november 2018.

  Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top

 • Avatar Darko Capek
  Darko Capek 21:21 19.november 2018.

  še bom kupoval dizle, fanj k tko smrdijo

 • Avatar Darko Capek
  Darko Capek 21:20 19.november 2018.

  vav kaka bolna novica od bolne države in ceplenih novinarčkov