Slovenija
11315 ogledov

Vozniki, prihodnje dni s hladnimi živci na ceste!

Zastoji na cesti promet Profimedia
Ne toliko zaradi polne lune kot zaradi pričakovane visoke gostote.

V naslednjih dneh lahko vozniki pričakujejo visoke gostote prometa na naših cestah. Začelo se je že danes, saj Prometno-informacijski center že od jutra poroča o zastojih na cesti od Šmarja proti Kopru s kolonami, ki segajo več kot sedem kilometrov daleč. Zastoji nastajajo tudi na cesti od Seče proti Strunjanu. Ta konec tedna je tudi veliko prireditev po državi, zato je promet marsikje oviran ali speljan po obvozih. 

V ponedeljek se začne preventivna akcija Hitrost, ki je vseevropsko usklajena. V tem času bodo policisti in redarji še intenzivneje spremljali spoštovanje hitrostnih omejitev. 

Prometno-informacijski center sicer opozarja, da se bo gost promet pojavljal tudi v prihodnjih dneh, saj v številnih zahodnoevropskih državah praznujejo praznik sv. rešnje telo, ko se številni turisti že odpravijo na počitnice. 

Povečano gostoto glede na koledar prometa napovedujejo za ponedeljek, medtem ko bo v četrtek ves dan predvidena zelo visoka gostota prometa v smereh iz Avstrije in Italije proti Hrvaški. 

Tudi prihodnji konec tedna bo na cestah zelo poln, še posebej nedelja, ko se obetajo prometni tokovi v obratni smeri.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 15:36 04.junij 2023.

    Lektorji kje ste ? Od katerega Šmarja do Kopra? Mislite od Šmarij do Kopra? Ja od Šmarij !!