Slovenija
17 ogledov

Vozovnice v prodajo konec tedna

Sedežnica, Mariborsko pohorje Žurnal24 main
Mariborsko občinsko podjetje Marprom naj bi prevzelo upravljanje celotnega žičniškega sistema na Pohorju in tako zagotovilo smučarsko sezono.

Mestni svet občine Maribor bo na današnji izredni seji razpravljal o prenosu koncesije za graditev ter obratovanje žičniških naprav na Pohorju. To je zadnji pogoj za rešitev letošnje zimsko turistične sezone ter zagotovitev obratovanja smučarskih prog, potem ko se je prejšnji teden o tem že pozitivno izreklo mariborsko sodišče

"Ker koncesionar s podeljeno koncesijo za graditev žičniških naprav pridobi tudi pravico do obratovanja z žičniškimi napravami, je podelitev oziroma prenos koncesije, po prenehanju koncesijskega razmerja zaradi stečajnega postopka nad ŠCP, pogoj za nadaljevanje zimsko turistične dejavnosti ter obratovanja smučarskih prog na mariborskem Pohorju," so sporočili iz Mestne občine Maribor (MOM). 

Upravljanje žičniškega sistema na Pohorju bo prevzelo mariborsko občinsko podjetje Marprom, ki bi lahko zagotovilo smučarsko sezono. Sprva so nameravali Marpromu v upravljanje predati zgolj krožno-kabinsko žičnico, za žičniški del pa poiskati najemnika, a so se nato v pogovorih s stečajnim upraviteljem Dragom Dubrovskim odločili za drugačno rešitev.

"Ker je upravljanje in izvajanje javne službe prevoza potnikov po krožno kabinski žičnici  povezano z upravljanjem preostalih žičniških naprav, ki so prometno povezane s krožno kabinsko žičnico in ker je v danem trenutku smotrno, da se izvajanje javne službe zagotovi preko delovanja javnega podjetja, je edino mogoče in smotrno, da se koncesija za graditev ter s tem obratovanje žičniških naprav prenese istemu izvajalcu," pravijo na občini.

Stečajni upravitelj ŠCP Drago Dubrovski je povedal, da so se o tem bolj ali manj že dogovorili, čakajo le na zeleno luč občine. Marprom se sicer ukvarja z javnim avtobusnim prevozom. Obstaja tudi možnost, da se bo podjteje dogovarjalo z zainteresiranim zasebnim vlagateljem Nikom Paukom.

Marprom bo  stečajnemu upravitelju do konca marca plačeval po 10.000 evrov mesečne najemnine.Po besedah direktorja Bernarda Majheničevih imajo za zagon sezone dovolj denarja, pripravljenih 200.000 evrov in še 250.000 evrov limita na bančnem računu. Smučarske vozovnice naj bi začeli prodajati že konec tega tedna.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.