Slovenija
29 ogledov

Vpis na faks le še do polnoči

“Mislim, da je škandalozno, da ljubljanska univerza in fakultete tako vlečejo de Žurnal24 main
Danes opolnoči se izteče prvi prijavni rok v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2013/14.

Univerze v Ljubljani, Mariboru, na Primorskem in v Novi Gorici ter javni in koncesionirani samostojni visokošolski zavodi so za prihodnje študijsko leto razpisali 25.173 vpisnih mest za redni in izredni študij.

Kandidati lahko še do polnoči pošljejo visokošolski prijavno-informacijski službi samo eno prvo prijavo. V njej lahko po prednostnem vrstnem redu napišejo največ tri študijske programe, v katere se želijo vpisati in za katere izpolnjujejo oziroma bodo do rokov, objavljenih s tem razpisom, izpolnjevali pogoje za vpis.

Vpisni obrazec je dostopen tudi na spletnih straneh visokošolskih prijavnih služb. Kandidati pa lahko prvo prijavo oddajo tudi na spletnih straneh posameznih fakultet.

Od skupno 25.173 vpisnih mest jih je 23.376 namenjenih za slovenske državljane in državljane držav EU, 19.815 mest za vpis v 1. letnik, za nadaljevanje študija v višjih letnikih po merilih za prehode pa je na voljo 3387 mest. Za prihodnje študijsko leto je sicer za petino manj vpisnih mest na družboslovju in humanistiki.

V primerjavi s predlogom vpisnih mest, kot so jih posredovali visokošolski zavodi, je razpisanih 880 manj mest za vpis v prvi letnik rednega študija - na ljubljanski univerzi 532 manj, mariborski 243 manj in na primorski univerzi 105 mest manj.

Podatki o še prostih vpisnih mestih za drugi prijavni rok, ki bo trajal od 22. do 29. avgusta, bodo 21. avgusta objavljeni na sp

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.