Slovenija
29 ogledov

Vplačila deževala ves dan

V šentjurskem Alposu je dokapitalizacija uspela. Z izdajo 20 tisoč novih delnic Žurnal24 main
Alpos. Vseh pet največjih bank upnic in Sij so vplačali milijon evrov.
Največ dolžni bankam
Prisilna poravnava. V Alposu se je začela avgusta, do oktobra pa je 106 upnikov prijavilo za 213 milijonov evrov terjatev, od katerih naj bi 132 milijonov Alpos dolgoval NKBM, Abanki, NLB, Factor banki in Probanki. Koliko naj bi bil dolžan Siju, na Jesenicah niso želeli razkriti.

“Zelo sem zadovoljen, saj je vseh pet bank, naših največjih upnic, skupaj s Slovensko industrijo jekla (Sij) včeraj vplačalo predvidene deleže v skupni višini milijon evrov. Hkrati so vsi posredovali izjave o vpisu in vplačilu novih delnic in oddali tudi glasovnico, s katero bodo dali svoj glas za prisilno poravnavo,” je za Žurnal24 potrdil Rado Marot, član uprave šentjurskega Alposa, ki med boleznijo nadomešča predsednika uprave Mirjana Bevca.

Ugovor še ni preklican
Alpos, ki v Šentjurju zaposluje 420, skupno v skupini pa kar 830 ljudi, naj bi se tako izognil stečaju. Kot je dejal Marot, naj bi bili v sklepni fazi tudi dogovori o zagotovitvi predvidenega obratnega kapitala v višini 15 milijonov evrov. Prav ta podpis pa je ključen, da bo prisilni upravitelj Andrej Marinc umaknil ugovor, ki ga je proti prisilni poravnavi na celjsko okrožno sodišče tik pred božičem vložil že drugič in predlagal začetek stečaja. “To je le eden od korakov, ki vodijo v pravo smer. Zdaj bom počakal še, da podpis dejansko bo,” je Marinc odgovoril na vprašanje, ali bo ugovor umaknil že danes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.