Slovenija
27 ogledov

Vplival naj bi na postopke podrejenih policistov

Policist Boštjan Tacol
Vodstvo policije je komandirju Policijske postaje Dravograd Bogdanu Brezovniku konec marca prepovedalo opravljanje dela in zoper njega začelo postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi.

Na Policijski upravi Celje so pojasnili, da so se za to odločili zaradi suma kršitve pogodbenih in drugih obveznosti iz delovnega razmerja.

Po poročanju časnika Večer naj bi kršitve zdaj že nekdanjega komandirja imele tudi znake kaznivega dejanja, zato so zadevo odstopili specializiranemu državnemu tožilstvu, kot je v navadi, ko se v kazenskem postopku znajdejo policisti.

Čeprav na celjski policijski upravi tega niso potrdili, Večer piše, da naj bi Bogdanu Brezovniku med drugim očitali vplivanje na postopke podrejenih policistov, nepravilno izplačevanje potnih stroškov in nepravilnosti v zvezi z lansko kazensko ovadbo dravograjske županje Marijane Cigala.

Mesto komandirja zaradi nepravilnosti zapustil že Brezovnikov predhodnik

Če bo nepravilnosti pokazala interna policijska preiskava, bi lahko Brezovnik, ki je bil na čelu policijske postaje od leta 2007, dobil izredno odpoved delovnega razmerja v mesecu dni.

Sicer pa je mesto komandirja omenjene postaje moral zaradi očitanih nepravilnosti zapustiti že Brezovnikov predhodnik Ferdo Abraham, a se je pozneje opral obtožb tako sumov poneverbe v službi kot nezakonitega posredovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.