Slovenija
49 ogledov

Vprašanje: 7 ali 12 tisoč

Stadion za Bežigradom bo lahko imel 12 tisoč sedežev, a Pečečnik razmišlja, da b Žurnal24 main
Plečnikov stadion. Lastnik mora preprečiti nadaljnje poškodbe spomenika.

Koliko sedežev bo imel obnovljeni Plečnikov stadion, še ni jasno. Direktor družbe Bežigrajski športni park (BŠP) Joc Pečenik je pojasnil, da bo morda na začetku imel “le” sedem tisoč sedežev in jih bodo potem dodali še pet tisoč. Inšpektor za kulturo in medije je BŠP naložil, da mora najpozneje do sredine julija na bežigrajskem stadionu izvesti nujna vzdrževalna dela.

Zgrajen leta 2013 Časovni okvir. Če bodo ljubljanski mestni svetniki 19. aprila potrdili OPPN stadiona za Bežigradom, Pečečnik pričakuje, da bodo gradbeno dovoljenje za vse faze dobili še letos. Če ga bodo, bodo obnovo in gradnjo začeli v prvih mesecih naslednjega leta, končali pa spomladi leta 2013, je napovedal.

Investicija bo manjša
Med drugim mora sanirati venec gloriete, fasado in stene ter tako preprečiti nadaljnje poškodbe kulturnega spomenika, je zapisano v odločbi.

Ljubljanski mestni svetniki bodo 19. aprila obravnavali predlog odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu (OPPN) stadiona za Bežigradom, v katerem so po novem zaradi pritožb stanovalcev Fondovih blokov namesto šestih poslovnih vil ob Koroški cesti le tri. “Zaradi krčenja poslovnih površin bo približno pol manj prihodkov, zato bomo zmanjšali tudi investicijo,” je napovedal Pečečnik, ki številk ni razkril.

Kljub temu ne verjame, da bo s to odločitvijo zakopal bojno sekiro s sosednjimi stanovalci, ki so decembra šli na sodišče, ki je v zemljiško knjigo vpisalo zaznambo spora o lastništvu. “Število vil smo zmanjšali s šest na tri, zdaj pa stanovalci želijo, da odstranimo tudi te,” je dodal Pečečnik.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.