Slovenija
24 ogledov

Vprašanjem o samokandidaturi ne bo ušla

Alenka Bratušek EPA
V politični skupini Alenke Bratušek zaskrbljeni glede njene pripravljenosti. Med poslanci, ki jo bodo zasliševali, le en slovenski poslanec.

Alenka Bratušek, ki bo danes zaslišana pred dvema odboroma Evropskega parlamenta (EP), si je za priprave v Bruslju vzela dobra dva tedna. Kot pravijo naši viri, Bratuškova za priprave ni imela posebne ekipe.

Tudi njeni so zaskrbljeni

Bratuškova se bo pred odboroma za industrijo in energetiko ter okolje zagovarjala danes ob 15.30. Da je Bratuškova dobro pripravljena, ne upajo trditi niti v njeni politični skupini ALDE, prav tako pa naj Bratuškova na predstavitvenem sestanku ne bi prepričala poslancev največje skupine, Evropske ljudske stranke (EPP).

Tudi vprašanja glede samoimenovanja

Pričakovati je, da bo Bratuškova v uvodnem govoru pojasnila postopek svoje kandidature za komisarko ter razjasnila ozadje preiskave na KPK. Tako bi se lahko izognila vprašanjem glede sporne samokandidature, vsaj na začetku zaslišanja. 

V odborih, ki bosta zaslišala Alenko Bratušek, kandidatko za podpredsednico energetske unije v prihodnji evropski komisiji, sicer ni slovenskih poslancev, bo pa na odboru za okolje kot nadomestni poslanec sodeloval Lojze Peterle, ki bo Bratuškovi tudi najverjetneje zastavil vprašanje.

Če ne bo zapleta ...

Poslanci kandidatom zastavijo skupno 45 vprašanj, na katera morajo kandidati odgovoriti v dveh minutah. Če bo Bratuškova poslance odborov prepričala, bodo to sporočili kmalu po zaslišanju, ki sicer traja tri ure. Če poslanci glede njene potrditve ne bodo enotni, pa bo odločitev o tem, ali bodo zahtevali dodatno zaslišanje, kot se je zgodilo britanskemu kandidatu Jonathanu Hillu, ali pa bodo zahtevali dodatna pojasnila, kot so jih že zahtevali pri štirih drugih kandidatih, znana najverjetneje šele naslednji dan.

Komentarjev 10
  • murderone 18:13 06.oktober 2014.

    Klobo čefur a res nimaš drugega dela kot, da drekaš tukaj gori?Krave in ovce ,ki jih porivaš dolenček so te že site!

  • nostradamus 12:36 06.oktober 2014.

    no ja spomnim se njenih besed ob prevzemu vlade mi znamo mi zmoremo za to smo tukaj zna je pokazala zelo hitro,o moralnih kvalitetah bi bilo nepotrebno izgubljati besedea vse skupaj sele sedaj dobiva pravi obraz

  • KLOBO 12:27 06.oktober 2014.

    zdravila delajo čudeže !! Johan !! Polje , Polje, za tam si !!