Slovenija
26 ogledov

Vrača se poletje, v prihodnjih dneh do 30 stopinj Celzija

vročina Saša Despot
Po obilnejšem deževju se nam obetajo prave poletne temperature. Najbolj toplo bo v četrtek in petek.

Po obilnem deževju prihaja lepše vreme, lahko bi rekli, da se vrača poletje, saj bodo temperature v prihodnjih dneh precej visoke za ta čas.  V prestolnici naprimer, bodo za pet stopinj višje od dolgoletnega povprečja. 

Najbolj toplo bo v četrtek in petek in to na vzhodu Slovenije, kjer se bodo temperature povzpele tja do 28 ali 29 stopinj Celzija. 

Bolj oblačno bo le na zahodu države, v Posočju bo tudi občasno deževalo, sporočajo z Agencije za okolje RS ( Arso) 

Morje še vedno primerno za kopanje

Morje je še vedno dovolj toplo za kopanje. Na slovenski obali je imelo dopoldne morje za kopanje primernih 23 stopinj Celzija.

Hrvaška obala: Crikvenica 21, Dubrovnik 24, Komiža 24, Krk 20, Malinska 21, Pulj 23, Rab 22, Rovinj 23, Šibenik 24, Split 23 stopinj Celzija.  

Kopanje | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Danes in jutri še spremenljivo vreme

Danes bo sicer delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 27, ob morju do 29 stopinj Celzija.

V sredo pa bo v zahodni in ponekod v osrednji in južni Sloveniji zmerno do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Drugod bo delno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, ob morju okoli 22, najvišje dnevne v severozahodni Sloveniji okoli 20, drugod od 22 do 28 stopinj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.