Slovenija
36 ogledov

Vračajo se v domove

V Črni vasi je kosovni odvoz skoraj končan. Včeraj je bila neprehodna še ena uli Žurnal24 main
Poplave. Razloga za strah ni več. Intervencije skoraj končane, na vrsti čiščenje.

Ljubljana. Danes bodo na območju Ižanske ceste, Črne vasi in Lip v akcijo stopile službe javnih podjetij Snaga in Vodovod-kanalizacija (Vo-ka), saj se nujne intervencije zaradi poplav končujejo, je dejal Robert Kus, namestnik poveljnika ljubljanske civilne zaščite.

Za danes so tudi naročili pomoč Slovenske vojske (SV), ki bo z dvema cisternama pomagala pri črpanju greznic in dezinfekciji fekalnih voda po hišah, pa je povedal Dobran Božič, poveljnik 1. brigade SV. Včeraj so intervencijske ekipe črpale vodo, odstranjevale poplavljeni material in prestavljale bale sena, da se ne bi vžgale. Pomagali so tudi pripadniki SV – včeraj jih je bilo na prizorišču okoli 30.

Enajsterica v Logatcu
Po Kusovih besedah sta v Lipah od sveta odrezani še dve hiši, ki ju dvakrat na dan obiskujejo gasilci – voda naj bi tu odtekla v naslednjih dneh. “Ni več razloga za strah,” je zagotovil Kus.

S poplavljenega območja so prejšnji teden na lastno željo odpeljali okoli sto ljudi, ki se od sorodnikov in prijateljev počasi vračajo v svoje domove. “V nadomestnih prostorih v Logatcu jih je 11 – ti se bodo vrnili danes ali jutri, odvisno od dogovora s centrom za socialno delo in drugimi službami,” je dodal Kus.

Dobrepolje: na bolje gre
V Občini Dobrepolje se je voda krepko znižala. “Ocenjujemo, da je bilo kosovnih odpadkov za okoli 300 kubičnih metrov,” pravi poveljnik Božič, ki je prvo ekipo na zahtevo civilne zaščite tja poslal v soboto. Včeraj je bilo tam okoli 40 vojakov z okoli deset vozili in stroji za odvoz odpadkov. Dejavnosti SV so na tem območju končane, delo bodo zdaj prevzele komunalne službe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.