Slovenija
20 ogledov

Vračal bo tudi Elektro Maribor

Elektrika bo dražja. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Tudi Elektro Maribor bo odjemalcem vrnil stroške preplačane električne energije. Ali v obliki denarja ali poračuna elektrike, je še stvar odločitve.
V Društvu za vračilo preplačane elektrike, ki ga vodi Rado Pezdir, bodo vztrajali pri vračilu denarja in plačilu obresti. Več o tem: Hočejo tudi obresti.

Elektro Maribor se bo po pisanju današnjega Večera pridružil Elektru Gorenjska in Elektru Ljubljana ter odjemalcem vrnil stroške preplačane električne energije. Uprava naj bi predloge glede zneska vračil in načina vračanja pripravila do septembrske seje nadzornikov.  Med možnostmi naj bi bili denar, dobropisi ali vrnitev v nekaj mesečnih obrokih, ko bi za določen znesek zniževali mesečne račune.

Za povračilo preplačane elektrike so se pod pritiskom Društva za vračilo preplačane elektrike do sedaj že odločili gorenjski in ljubljanski distributerji električne energije. V Elektru Ljubljana nameravajo razliko v ceni električne energije, ki so jo po ugotovitvah Urada RS za varstvo konkurence (UVK) leta 2008 neupravičeno dvignili, vrniti v obliki poračuna.

V društvu so tako na dobri poti do zmage, a bodo zadovoljni šele, ko bo denar na računih odjemalcev. Vztrajali bodo pri vračilu preplačila v denarju, skupaj z obrestmi. Poleg tega bodo nadaljevali z zbiranjem zahtevkov za vračilo elektrike in tako stopnjevali pritisk, da ne bo, kot poudarjajo, ostalo le pri obljubah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.