Slovenija
21 ogledov

Vračal bo tudi Elektro Maribor

Žurnal24 main
Napovedim Elektra Gorenjske, Ljubljane, Celja in Primorske, da bodo svojim odjemalcem vrnili znesek preplačane elektrike, se je pridružil tudi Elektro Maribor.

Uprava družbe Elektro Maribor bo nadzornemu svetu predlagala vrnitev zneska preveč obračunane električne energije za vse svoje odjemalce. Denar bo vrnila vsem odjemalcem, ne glede na to, ali so vložili zahtevke za vračila ali ne, so sporočili iz družbe, kjer ocenjujejo, da jih bo to stalo okoli tri milijone evrov. Povprečna vrednost vrnjenega zneska bo po ocenah podjetja znašala približno 15 evrov na odjemalca.

Za korak vračila preplačane elektrike so se pod pritiskom Društvu za vračilo preplačane elektrike, ki ga vodi Rado Pezdir, minuli teden že odločili v Elektru Gorenjska in Elektru Ljubljana, včeraj pa še v Elektru Celje in Elektru Primorska.

Podrobnosti o vračilu v naslednjih dneh
Na kakšen način bodo preplačani znesek vrnili, še ni znano. Iz Elektra Ljubljana so pretekli teden sporočili, da nameravajo razliko v ceni električne energije, ki so jo po ugotovitvah Urada RS za varstvo konkurence (UVK) leta 2008 neupravičeno dvignili, vrniti v obliki poračuna. V društvu, ki se bori za vračilo denarja, s tem niso zadovoljni in vztrajajo pri vračilu v denarju in plačilu obresti.

Zaradi nejasnosti, do katerih prihaja v zvezi z vračilom denarja, nameravajo v Elektru Ljubljana v kratkem objaviti dodatna pojasnila glede načina vračila, zneska, in časa vračila preplačane elektrike. Kot je povedala tiskovna predstavnica Elektra Ljubljana Violeta Irgl, bodo poskrbeli tudi za odjemalce, ki so prešli na drugega distributerja električne energije. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.