Slovenija
22 ogledov

Vračanje v preteklost

NajsrečnejÅ¡i otrok Žurnal24 main
Opozicija nasprotuje redifiniciji družine, ki jo predvideva predlog družinkega zakonika.

Poslanci matičnega odbora danes razpravljajo o drugem členu družinskega zakonika, ki predvideva, da bi bila po novem družina opredeljena kot življenjska skupnost otroka z enim ali obema staršema ali z drugo odraslo osebo, če ta skrbi za otroka in ima po tem zakoniku do otroka določene obveznosti in pravice.

Številni amandmaji
Poslanska skupina SDS je vložila amandma in zahteva, da se zdaj veljavna definicija družine ne spremeni in da ostane družina definirana kot življenjska skupnost staršev in otrok, ki zaradi koristi otrok uživa posebno varstvo države. V opoziciji menijo, da bi redefinicija družine, ki bi po njihovem pomenila, da je "kakršnakoli skupnost odraslega z otrokom lahko družina", pomenila izničitev sorodstvenih vezi, ki je lahko tudi usodna.

Predlagatelji med tem poudarjajo, da gre za sledenje družbeni realnosti, v kateri se oblikujejo družine zelo različnih tipov, in da bi izključitev kateregakoli tipa družine pomenila diskriminacijo.

Naslednja točka zakonika se nanaša na zakonske zveze, kjer SDS predlaga, da se zakonska zveza definira kot z zakonom urejena skupnost in da je njen pomen zasnovanje družine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.