Slovenija
47 ogledov

Vračila ne bo zlahka

Parkirišče Saša Despot
Ljubljani dali osem dni za vrnitev kupnine.

Družba Tritonis svetovanje je Mestni občini Ljubljana (MOL) včeraj dala osemdnevni rok, v katerem jim mora vrniti kupnino za zemljišče ob Vojkovi cesti z obrestmi – 1,07 milijona evrov kupnine in 481.000 evrov zamudnih obresti.

Poleg tega od MOL zahtevajo povračilo za vso škodo, ki je podjetju nastala zaradi nične pogodbe. Pri zahtevku se sklicujejo na sodbo Višjega sodišča v Ljubljani; to je pred dobrim mesecem odločilo, da je kupo-prodajna pogodba, ki sta jo leta 2009 sklenila Tritonis in MOL, nična.

Župan napovedal revizijo

Ljubljanski župan Zoran Janković z zahtevami Tritonisa včeraj še ni bil seznanjen. "Nič ne vem, ničesar še nisem dobil," je dejal in dodal, da bodo ravnali s skrbnostjo dobrega gospodarja za mestno občino. "Preprosto – šli bomo v revizijo postopka. Tritonis ni dobil še nobene sodbe. Če prav vem, je v zemljiški knjigi naveden kot lastnik zemljišča." Na vprašanje novinarjev, ali bo morebitne stroške vračila kupnine in odškodnine Tritonisu nosila MOL ali župan, pa je odgovoril: "Zakaj pa bi bil strošek moj?"

Lahko tudi brez odškodnine

"Mislim, da si bo Janković raje roko odrezal kot plačal to, kar nesporno mora. Moj edini cilj je povrniti, kar sem vložil v projekt; odškodnini sem se pripravljen odpovedati, saj bi bila ta izplačana na račun meščanov," pa je za Finance dejal lastnik Tritonisa Damjan Bremec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.