Slovenija
23 ogledov

Vračilo 4. avgusta, če ste ugovarjali

dohodnina bobo Žurnal24 main
Če ste med tistimi, ki ste ugovarjali na izračun dohodnine in ste upravičeni do vračila, boste slednjega na račun prejeli 4. avgusta.

Davčna uprava je v zvezi z dohodnino 2010 izdala 1.001.904 informativnih izračunov, zoper katere je ugovor podalo 43.497 (4,3 odstotka) zavezancev. Prvi sveženj odločb na podlagi ugovorov bo izdan julija. Zavezancem, ki bodo na podlagi prejete odločbe upravičeni do vračila dohodnine, bo znesek nakazan 4. avgusta.

Od zavezancev, ki so podali ugovor na informativni izračun dohodnine, se jih je 32.874 (75,6 odstotka) nanašalo na spremembe ali dopolnitve podatkov o vzdrževanih družinskih članih, so pojasnili na Davčni upravi RS (Durs).

Postopki odmere še potekajo, zato na Dursu še ne razpolagajo s podatki, koliko odločb bo v prvem svežnju vračanja preplačila dohodnine.

Zavezanci, ki so prejeli informativne izračune dohodnine z datumom odpreme 31. maja in so upravičeni do vračila dohodnine (in niso vložili ugovora), pa bodo sredstva na svoj transakcijski račun prejeli 27. julija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.