Slovenija
20 ogledov

Vrata menda odpira prst

Simona Dimic Žurnal24 main
Pomanjkljivo. Simona Dimic nam je pokazala papirje za le 180 tisočakov.

Plačevanje na roko. Kot smo že poročali, Simona Dimic, šefinja kabineta Boruta Pahorja, s partnerjem Romanom Horvatom desettisočake plačuje kar v gotovini. Med papirji je račun krovcu s pripetim, na roko napisanim zmečkanim papirjem, da je bilo 11 tisočakov poravnanih v gotovini.

Ali je par Dimic-Horvat Vrtačiču storitev zares poravnaval ali jo je kar Vegrad, kot trdijo viri, tako ni zagotovo jasno. Dimičeva namreč ni predložila nobenega potrdila ali uradnega izpiska, da je krovec ta denar res prejel. Po poročanju TV Slovenija pa je imelo isto krovstvo pogodbo tudi z Vegradom za Celovške dvore, a so jo nato prekinili.

Davčni krogi zgroženi
Krovec naj bi se, tako piše na papirju, obvezal, da bo gotovino položil na račun in tako tudi državi dal, kar je njenega. V davčnih krogih so zgroženi. "Medtem ko se država bojuje zoper sivo ekonomijo in spreminja zakone, se najtesnejši premierjevi sodelavci na ta problem očitno požvižgajo," komentirajo.

Brez pisal ali fotoaparatov smo včeraj lahko v nekaj minutah in pod budnim nadzorom dveh uslužbenk kabineta listali po nekaj papirjih, ki jih je bila o prenovi hiše v Murglah pripravljena pokazati Dimičeva. Zato objavljamo, kar smo si v takih pogojih zapomnili in v tako kratkem času opazili.

Sprva nam je pokazala 18 papirjev, v glavnem računov in nekaj predračunov, ki so jim bile pripete položnice kot potrdila o plačilu. Vse so na ime Romana Horvata.

Bazen "ni prenova"
Vladno hišo smo včeraj obiskali dvakrat. Potem ko je postalo jasno, da je prvi šop papirjev precej pomanjkljiv – v njem denimo nismo našli niti podatkov o plačilu materialov, kot je cement –, smo eksplicitno prosili še za račune za okna, vrata in bazen. Zanje viri trdijo, da so izvajalci račune pošiljali kar na Vegrad.

Vrnitev čez debelo uro ni prinesla odgovorov; računov za bazen še vedno ni. Čeprav so nam jih obljubili, so se izgovorili, da bazena ne moremo šteti v prenovo hiše. Viri trdijo, da naj bi za izkop jame Vegrad v Murgle pripeljal celo dvigalo.

 

Nadaljevanje sledi ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.