Slovenija
28160 ogledov

Vreme: Agencija za okolje je razglasila oranžni alarm

Nevihte
Opozorilo: Nevihte z nalivi, močnimi sunki vetra in točo, v torek ponoči bodo narasle naše največje reke.

Agencija za okolje je popoldne za ponoči in za jutri razglasila oranžni alarm. "Ponoči in jutri bodo predvsem v zahodni polovici Slovenije ob nevihtah možni močnejši nalivi, sunki vetra in toča," so zapisali. Kot kaže bo tako tudi v torek.

 | Avtor: Arso Arso

Na spodnji povezavi lahko preverite, kako se bodo padavine premikale po državi.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Vodnatost rek bo velika v ponedeljek, predvsem zvečer in v noči na torek. Možna so tudi razlivanja. V torek bodo narasle tudi Sava v srednjem in spodnjem toku ter Mura in Drava.

V ponedeljek zvečer bo gladina morja ob slovenski obali povišana, so v poročilu o hidrološkem stanju in napovedi še zapisali v agenciji za okolje.

Temperature že padajo

Ponoči bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v zahodnih in osrednjih krajih se bodo pojavljale plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, ob morju do 22 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na torek. Vmes bodo tudi močnejši nalivi, se glasi napoved.

Najvišje dnevne temperatura bodo od 20 do 25, na Primorskem in na jugovzhodu do 28 °C.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.