Slovenija
10088 ogledov

Vreme: Arso izdal opozorilo

Dež
Do kdaj bomo potrebovali dežnike?

Vremenoslovci za danes in jutri napovedujejo oblačno vreme s pogostimi padavinami, ki bodo najbolj intenzivne v noči na četrtek.

"Danes bo oblačno, občasno bo deževalo," napovedujejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14, na severozahodu okoli 8 stopinj Celzija."

Padavine se bodo zvečer in ponoči okrepile.

Jutri bo oblačno in deževno. "Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja," napovedujejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 11, na severu okoli 4, najvišje dnevne od 5 do 10, na Primorskem do 13 stopinj Celzija."

OPOZORILO

Od srede dopoldne do četrtka zvečer pričakujemo predvsem v vzhodni in deloma osrednji Sloveniji obilne padavine, v tem času lahko pade od 50 do 100 litrov dežja na kvadratni meter.

"Nad južno polovico Evrope in nad Sredozemljem bo plitvo ciklonsko območje, v višinah pa več samostojnih jeder hladnega zraka, katerih lega bo dokaj nepredvidljiva," razlagajo pri Arsu. 

V soboto so občasno še možne rahle padavine, hladno bo. "Predvidoma od nedelje do torka bo verjetnost za padavine majhna, ob koncu obdobja pa se bo znova povečala," pišejo pri Arsu. "Postopno bo spet topleje."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V petek bo po napovedih vremenoslovcev oblačno, na Primorskem bo večinoma suho s šibko do zmerno burjo, drugod bo deževalo, meja sneženja se bo spustila do okoli 800 m nadmorske višine. "Tudi v soboto se vreme še ne bo ustalilo," še napovedujejo pri Arsu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.