Slovenija
21938 ogledov

Vreme: Arso izdal opozorilo

Veter Profimedia
Kakšno vreme nas čaka?

Agencija za okolje za popoldne na severu in na vzhodu napoveduje delno jasno, drugod pretežno oblačno vreme. "Predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo," pišejo pri Agenciji za okolje. "Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, ob morju ter v vzhodnih krajih okoli 10 stopinj Celzija."

Jutri bo v vzhodnih krajih zmerno oblačno in suho. Drugod bo oblačno, predvsem na zahodu in jugu bo rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju popoldne jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, v alpskih dolinah okoli 0, najvišje dnevne od 8 do 13, na severozahodu okoli 5 stopinj Celzija.

OPOZORILO

Od srede popoldne do noči na petek bodo sunki jugozahodnega vetra ponekod na severovzhodu Slovenije dosegli hitrost okoli 70 km/h.

 | Avtor:

V petek bo oblačno, padavine na zahodu se bodo okrepile in postopno širile proti vzhodu. Meja sneženja bo med 900 in 1400 m nadmorske višine. Še bo pihal okrepljen jugozahodnik, ob morju pa jugo.

V soboto bo oblačno z občasnimi padavinami, po nižinah bo povečini deževalo.

"Nad severozahodno Evropo je globoko ciklonsko območje," razlagajo pri Arsu. "Iznad Sredozemlja priteka k nam razmeroma topel in vlažen zrak."

Od 24. do 29. januarja

V nedeljo in v ponedeljek bo na vreme pri nas še vplivalo ciklonsko območje, nato pa se bo nad Alpami okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo predvidoma v drugi polovici tedna znova oslabelo.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V nedeljo in ponedeljek bodo občasno še padavine, meja sneženja se bo približala nižinam. Od torka do četrtka bo deloma jasno in nekoliko hladneje, v petek pa se bo verjetnost padavin spet nekoliko povečala.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.