Slovenija
47635 ogledov

Vreme: Arso z oranžnim opozorilom, napovedane nevihte z nalivi in močan veter

naliv dež vreme Profimedia
Pred nami so vremensko nestabilni dnevi. Agencija za okolje je izdala oranžno opozorilo.

Agencija za okolje je za torek od 12. ure do polnoči izdal oranžno opozorilo zaradi neviht. "V torek popoldne bodo lahko nastajale močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra," so zapisali v opozorilu. Opozorilo velja za vzhodno polovico države. 

Na tej povezavi lahko spremljate radarsko sliko padavin.

Za celotno državo velja rumeno opozorilo zaradi padavin, za zahodni del države pa tudi rumeno opozorilo zaradi neviht. 
Po trenutnih podatkih je rumeno opozorilo zaradi neviht veljavno za območje celotne države tudi za sredo in četrtek. 

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo lahko nastale posamezne plohe in nevihte. Današnje najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26 °C. 

Dež padavine neurje vreme | Avtor: Profimedia Profimedia

Ponoči se bo nato pooblačilo. Krajevne padavine, deloma plohe in nevihte, bodo od jugozahoda zajele večji del Slovenije. Čez dan bo povečini oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Možni bodo tudi močnejši nalivi. V notranjosti Slovenije bo najprej pohal vzhodnik, ob prehodu vremenske fronte pa bo čez dan zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo jutri od 16 do 23 °C. 

V sredo bo sledilo spremenljivo vreme z občasnimi krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v severni polovici države. Pojavljale se bodo nevihte. Pihal bo veter zahodnih smeri. 

V četrtek bo spremenljivo s plohami in nevihtami. Ponekod bo še pihal jugozahodni veter. Nato naj bi se vreme nekoliko stabiliziralo. "A žal je to še nekoliko negotovo – lahko se zgodi, da bo še naprej spremenljivo, a z manj pogostimi padavinami. Jutranje temperature bodo večinoma okoli 10 popoldanske pa med 20 in 25 °C," napovedujejo na agenciji za okolje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • sokol7 13:48 21.maj 2024.

    Pri nas je bil dež napovedan že včeraj popoldan pa še ni padla nobena kaplja dežja. Butalci nesposobni.