Slovenija
13251 ogledov

Vreme: Bo marec bolj hladen kot februar?

dež Profimedia
Ponoči bodo padavine od zahoda ponehale, ponekod se bo že delno razjasnilo. Kaj sledi v drugi polovici marca?

Vremenoslovci so zapisali, da bo jugo oslabel, ponedeljkovo jutro pa bo po nekaterih nižinah megleno. Jutranje temperature bodo od 3 do 7, v Zgornjesavski dolini okoli 0 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bo na severovzhodu oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bo nastalo nekaj kratkotrajnih ploh. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 15 stopinj Celzija.

V visokogorju je velika nevarnost proženja snežnih plazov. V torek in sredo bo spremenljivo oblačno, tu in tam bo nastala kakšna kratkotrajna ploha.

Hladni vdori zraka

Nad zahodno in srednjo Evropo ter severnim Sredozemljem je ciklonsko območje. Vremenska fronta se prek severne Italije bliža Sloveniji. Pred njo k nam z okrepljenim južnim vetrom priteka dokaj topel in vlažen zrak.

Na spletni strani Neurje.si pa so pogledali tudi v drugo polovico marca. Na svoji spletni strani so zapisali: "Trenutno je stanje v drugi polovici marca še vprašljivo, vseeno pa se nakazuje vzpostavitev visokega zračnega pritiska – kar v praksi pomeni lepo vreme in več sončnega obdobja. Temperature bodo takrat očitno tudi v skladju s povprečjem, čeprav lahko recimo trdimo, da je/bo imel marec več hladnih vdorov, kot februar."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • darefoks 19:15 10.marec 2024.

    ha ha za 20 dni naprej vedo vedezevalke nesposobne se za tri dni ne vejo nič