Slovenija
26 ogledov

Vreme: Do naslednjega tedna nič več sonca

Kolo Profimedias
Zvečer in ponoči se bo v večjem delu Slovenije postopno pooblačilo. Jugozahodnik bo ponehal. Jutro bo oblačno.

Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, ob morju okoli 8 stopinj Celzija, sporočajo z agencije za okolje.

Jutri bo pretežno oblačno, a povečini suho vreme. Popoldne se bodo oblaki ponekod trgali. Ponovno bo zapihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 13 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto in nedeljo bo v zahodni in delu osrednje Slovenije pretežno oblačno, občasno bo deževalo. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo.

Nad severno polovico Evrope je obsežno ciklonsko območje, nad Sredozemljem pa je območje visokega zračnega tlaka. Oslabljena hladna fronta je dosegla severne Alpe in bo na vreme v krajih južno od njih vplivala predvsem s povečano oblačnostjo. V višinah doteka k nam od zahoda razmeroma topel zrak.

V ponedeljek bodo naši kraji še pod vplivom ciklonskega območja in jugozahodnih višinskih vetrov. V torek se bo smer vetra nad nami v višinah obrnila na severozahodno, nad Alpami se bo krepilo območje visokega zračnega tlaka. Od srede do sobote bo nad južnim delom Evrope prevladoval vpliv anticiklona.

V ponedeljek bo še oblačno s padavinami, meja sneženja bo predvidoma med 800 in 1100 metri nad morjem. V torek je popoldne še možna kakšna ploha, nato pa od srede do sobote pričakujemo večinoma suho vreme.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.