Slovenija
794 ogledov

Vreme do prihodnjega vikenda

Sonce Profimedias
Vročemu dnevu po Slovenji po napovednih meteorologov sledi večer neviht, ki se bodo ponekod zavlekle tudi v noč. Kako bo prihodnji teden?

Opozorilo Arsa: danes proti večeru bo nastalo nekaj posameznih neviht, ki se lahko danes zavlečejo tudi v noč. Večja verjetnost za nastanek neviht bo na severu države, kjer lahko nastane kakšna močna nevihta z nalivi, sunki vetra in točo.

Po Sloveniji bo v ponedeljek zmerno do pretežno oblačno, čez dan se bo zjasnilo. Zapihal bo jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od 15 do 21, dnevne od 29 do 36 stopinj Celzija.

"V torek in sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo nastale nevihte. V torek bo še pihal jugozahodni veter," nadaljevanje tedna napovedujejo na Arsu.

Dodajajo, da bomo v četrtek na robu območja visokega zračnega tlaka, v petek pa bi nas lahko prešla vremenska fronta. V nedeljo in ponedeljek se bo prehodno krepilo območje visokega zračnega tlaka.

"V četrtek bo še večinoma suho, v petek bodo padavine predvidoma zajele večji del Slovenije, v soboto pa postopno ponehale. Od nedelje kaže na bolj stabilno vreme. Najvišje dnevne temperature bodo od četrtka do torka večinoma med 25 in 30 stopinj Celzija," vreme do prihodnje nedelje napovedujejo na Arsu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.