Slovenija
13404 ogledov

Vreme: Gledate skozi okno, še slabše bo

Dež Žurnal24
V soboto večinoma oblačno z občasnim dežjem, nič bolje ne kaže za nedeljo.

V soboto bo pretežno oblačno z rahlimi padavinami, ki bodo do večera večinoma ponehale. Meja sneženja bo sprva na nadmorski višini okoli 800 metrov, čez dan pa se bo dvigala. Ob morju bo pihal povečini šibak jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem do 15 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V nedeljo bo oblačno. Zjutraj bo na zahodu znova začelo deževati. Dež se bo popoldne okrepil in zvečer zajel vso Slovenijo. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 1500 in 1800 metri. Ponekod bo pihal južni veter, ob morju se bo krepil jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 6, v Zgornjesavski dolini okoli 0, ob morju 9, najvišje dnevne od 10 do 15, na severozahodu okoli 6 stopinj Celzija.

V ponedeljek in torek bo spremenljivo oblačno, tu in tam bo nastala kakšna krajevna ploha.

Tudi v sosednjih pokrajinah bo v soboto pretežno oblačno. Rahle padavine se bodo od zahoda razširile na večino sosednjih pokrajin in zvečer prehodno ponehale. Ob severnem Jadranu bo pihal povečini šibak, v Kvarnerju pa zmeren jugo. V nedeljo bo oblačno. Dež se bo v krajih zahodno od nas spet okrepil ter popoldne in zvečer zajel vse sosednje pokrajine. Ponekod bo pihal južni veter, ob severnem Jadranu pa okrepljen jugo.

Opozorilo: V visokogorju se povečuje nevarnost snežnih plazov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.