Slovenija
9881 ogledov

Vreme: Izkoristite vikend, bliža se fronta

Profimedia
V ponedeljek bo hladneje in vetrovno.

Današnja sobota je kot naročena za izlete v naravo, saj bo lepa, jasna, temperature pa od od 26 do 30 °C. Lepo bo tudi na Obali, morje je namreč še vedno prijetno toplo, danes zjutraj je imelo še 25 stopinj. 

Tudi jutri bo večinoma sončno, čez dan se bo oblačnost v severnih in osrednjih krajih postopno povečala, sporočajo z Agencije za okolje RS ( Arso).

Bližala se nam bo namreč oslabljena hladna fronta, ki bo pozno popoldne in zvečer predvsem na Gorenjskem, Koroškem in Štajerskem povzročila nastanek krajevnih ploh in neviht. V južni polovici Slovenije bo še vedno sončno.

Pihal bo vzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 15, na Primorskem do 17, najvišje dnevne od 22 do 27, v južnih krajih ter na Primorskem do 29 °C.

V ponedeljek bo v notranjosti države hladno in vetrovno

V noči na ponedeljek in v ponedeljek bo pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, hladneje in vetrovno bo, dnevne temeprature pa okoli 20 stopinj Celzija.  Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja. 

Na koncu tedna nova vremenska fronta

Po prehodu vremenske fronte bo od torka do petka nad srednjo Evropo in Alpami spet šibko območje visokega zračnega tlaka. Ob koncu tedna bo območje Alp predvidoma dosegla nova vremenska motnja.

Od torka do petka bo verjetnost za padavine majhna. Postopno bo nekoliko topleje, popoldanske temperature bodo od sredine tedna naprej spet okoli 25 °C. Ob koncu tedna bo predvidoma več oblačnosti, možnost padavin se bo povečala, še napoveduje naši vremenarji. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.