Slovenija
9981 ogledov

Vreme: Kakšen vikend nas čaka?

Oblaki Profimedia
Temperature bodo pod povprečjem za ta letni čas.

Vremenoslovci za danes napovedujejo pretežno jasno vreme, zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. "Burja na Primorskem bo oslabela," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Primorskem do 28 stopinj Celzija."

Jutri bo pretežno jasno, ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. "Zvečer se bo zmerno pooblačilo in v noči na petek bodo na severu prehodno možne rahle padavine," napovedujejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, ob morju okoli 15, najvišje dnevne pa od 22 do 26, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija."

V petek bo zmerno do pretežno oblačno. "Predvsem popoldne in zvečer bo ponekod občasno rahlo deževalo," pišejo pri Arsu. "Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Spet bo nekoliko hladneje."

V soboto bo pretežno oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo. Burja na Primorskem bo oslabela.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"Nad srednjo Evropo, Alpami, severozahodnim Balkanom in severnim Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "V višinah doteka k nam nekoliko toplejši in suh zrak."

Od 7. do 12. septembra

Iznad območja Severnega morja bo proti Alpam in severnemu Sredozemlju občasno prodiral hladen in vlažen zrak. "Verjetno bodo ob tem nastala tudi posamezna odcepljena višinska jedra," pišejo pri Arsu. "Vremenske napovedi so ob takšnem razvoju zelo negotove."

Verjetnost padavin bo predvidoma največja v nedeljo in v ponedeljek, a vreme se tudi kasneje še ne bo ustalilo. "Temperature bodo nekoliko pod dolgoletnim povprečjem za ta čas," še napovedujejo pri Arsu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • sviktend 21:20 04.september 2019.

    V delovnih urah zaslužim preko 7000 dolarjev na mesec. Slišal sem, kako mi drugi govorijo, koliko denarja lahko zaslužim na spletu, zato sem se odločil, da pogledam. No, vse je bilo res in to mi je popolnoma spremenilo življenje. začel__➧➧➧➧ www.WebJob33.Com